Sveštenici SPC pozvani u centre bezbednosti zbog litija

Svet 15. jun. 202008:33 > 08:38
Podeli:
Foto:Tanjug/AP Photo/Risto Božović

Više sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori pozvani su na razgovor u centre bezbednosti u Podgorici, Danilovgradu i Budvi, jer je na litijama koje su ranije prijavili bilo preko 200 građana, što je u suprotnosti sa merama donetim zbog pandemije koronavirusa, rečeno je nezvanično iz crnogorske policije portalu CDM.

„Sveštenici su pozvani da daju izjave povodom okolnosti javnih okupljanaja suprotno merama Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti“, naveli su iz Uprave policije.

Izjave će dati oni sveštenici koji su prijavili skupove, dodaje CDM.

Sveštenik Mirčeta Šljivančanin je u društvu advokata otišao u Centar bezbednosti u Podgorici, a ispred zgrade Centra bezbednosti okupili su se sveštenici SPC.

Pročitajte još:

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je prethodno u nedelju građanima okupljenim na litiji ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici da je on „jedini koji treba da odgovara“.

„Otkud im pravo, nekrštenim vladarima, da uzimaju svetinje“, rekao je Amfilohije i poručio da nijedna vlast neće docekati da SPC rasteruje okupljene građane.

U nedelju su u više gradova održane litije u znak protesta zbog Zakona o slobodi veroispovijesti.

RTCG prenosi da je rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović u nedelju izjavio da su i u Baru „već ispisani pozivi za barske sveštenike da se jave u policiju“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar