Svedoci pucnjave u Koloradu: Deca su histerično plakala

Svet 10. maj. 202112:43 > 15:02
Podeli:
Kolorado pucanjava
Pucnjava u Koloradu Foto:Tanjug/Jerilee Bennett/The Gazette via AP

Napadač koji je usmrtio šest osoba na rođendanskoj zabavi u mobilnoj kući u Kolorado Springsu dečko je jedne od žrtava. On je takođe mrtav, prenose američki mediji.

PROČITAJTE JOŠ:

U komšiluku gde se dogodio napad, obično je tiho, piše Denver post. Komšija Dženifer Rejes rekla je da se probudila uz zvuke pucnjave.

„Mislila sam da je grmljavina. Tada sam počela da čujem sirene“, rekla je ona i dodala da je policija izvela decu iz prikolice i da ubacila ih u najmanje jedan patrolni automobil.

„Plakala su histerično“, rekla je.

Fredi Markez je rekao za Denver post da je prisustvovao zabavi i da su sve žrtve članovi iste šire porodice koja je slavila rođendan Markezove supruge i njenog brata. Rekao je da je njegova prodica rano otišla jer je njegova supruga radila sutradan. Njegova žena se probudila oko četiri ujutru, kako bi se spremila za posao, a onda je videla brojne propuštene pozive. U pucnjavi je izgubila majku i dva brata.

„To je jednostavno ludo, nije ono što smo očekivali za Dan majki. Nemam reči“, rekao je on.

Kolorado pucanjava
Pucnjava u Koloradu Foto:Tanjug/Jerilee Bennett/The Gazette via AP

Policija Kolorado Springsa je primila poziv u vezi sa pucnjavom nešto pre 12.20 časova, navodi se u saopštenju. Službenici su došli na lice mesta gde su pronašli šestoro mrtvih, zajedno za sedmom osobom koja je povređena i koja je kasnije umrla u lokalnoj bolnici. Policija veruje da se osumnjičeni dovezao do kuće u kojoj se održavao rođendan i da je otvorio vatru pre nego što se ubio. U pucnjavi nije bilo povređene dece. Policija istražuje mogući motiv.

„Reči ne mogu opisati tragedija koja se jutros dogodila. Kao šefu policije, suprugu, ocu, dedi i članu zajednice, srce mi se slama za porodice koje su izgubile nekoga koga vole i za decu koja su izgubila roditelje. Od policajaca koji su odgovorili na pucnjavu do istražitelja koji su bili na mestu događaja, svi smo potreseni“, rekao je Vins Niski, šef policije Kolorado Springsa.

Kolorado pucanjava
Pucnjava u Koloradu Foto:Tanjug/Jerilee Bennett/The Gazette via AP

Policija još uvek nije imenovala žrtve, rekavši da radi na obaveštavanju porodica.

Drugi masakr za mesec i po dana

Pre meseci i po dana u gradu Bolderu u američkoj državi Kolorado dogodila se masovna pucnjava u supermarketu King Super kojoj je ubijeno deset osoba. Jedna od žrtava bio je i Srbin Neven Stanšić (23) koji je stradao kada je krenuo na posao. Ostale žrtve su identifikovane kao: Deni Strong (20); Riki Olds (25); Tralona Bartkovijak (49 godina); Suzan Fontana (59); Teri Lejker (51); Кevin Mahonej (61); Linn Mareji (62) i Džodi Voters (65). Među žrtvama je i 51-godišnji policajac Erik Teli koji je prvi reagovao na dojavu o pucnjavi.

Napadač je identifikovan kao Ahmad Al Alivi Alisa (21), iz Arvade u Кoloradu. On je zadobio ranu u nozi pri obračunu sa policijom i optužen je za 10 tačaka ubistva.

BONUS VIDEO

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar