Podeli
Foto: Luka Zeković/Vijesti.me

Vaspitačica Ana Pešukić priznala je da je ukrala vredan nakit i umetnine vredne više od 340.000 evra iz porodične kuće Aca Đukanovića kako bi vratila kockarske dugove, piše podgorička Pobjeda.

Pročitajte još:

Aco Đukanović je brat predsednika Mila Đukanovića i u svom vlasništvu ima banku, kompanije, nekretnine, i prema pisanju medija jedan je od najbogatijih ljudi u Crnoj Gori.

Pešukićeva je, kako navodi podgorički list, ukradeni nakit u pet navrata prodala zlataru Filipu Raleviću koji joj je, kako tvrdi, isplatio 51.000 evra.

Prema optužnici u koju je Pobjeda imala uvid, Pešukić se na kradju nakita odlučila u septembru 2019. kada joj je Igor Krstović duplirao dug od 5.000 evra koji nije uspela da vrati u dogovorenom roku.

“Saznala sam da Igor Krstović daje novac na zajam uz kamatu, pa sam od njega pozajmila 5.000 evra sa rokom vraćanja od 15 dana uz kamatu od 500 eura. Po protoku tog roka nisam vratila dug već samo kamatu”, izjavila je ona, piše u optužnici.

Pešukić je navela da je na njenu molbu Krstović produžio rok za vraćanje duga s tim što je njen dug sada iznosio 10.000 evra.

BONUS VIDEO

Kako se približavao kraj drugog roka, a Pešukić nije bila u mogućnosti da vrati dug odlučila je da pokrade nakit iz kuće porodice Djukanović gde je već 10 godina radila kao vaspitačica i gde su joj sve stvari bile dostupne.

“Znala sam da se nakit i satovi nalaze u jednoj vitrini, složeni u kutijama na kojima je pisalo ime onoga čije su te stvari. Vitrina se nalazila u prostoriji radne sobe na petom spratu stana koji je bio zaključan”, ispričala je Pešukić.

Koristeći poverenje supruge Aca Dukanovića, Gabriele Djukanović, optužena Pešukić je neopaženo otključala prostoriju i iz vitrine nasumice iz jedne od kutija uzela toliko nakita koliko joj je moglo stati u šaku i ubacila ga u džep.

Ukradene ogrlice, narukvice i prstenje je potom smestila u svoje stvari koje je držala u drugoj prostoriji stana.

Nakit je odnela zlataru Raleviću koji joj je isplatio 3.500 eura.

Kako joj dobijeni iznos nije bio dovoljan za vraćanje duga, Pešukić je u novembru 2019. godine po istom scenariju iz vitrine ukrala dva ručna sata “roleks” za koje joj je Ralević isplatio 11.000 eura.

Od tog novca, kako je ustvrdila Pešukić, pokrila je dug od 10.000 evra Igoru Krstoviću.

Nije prošlo dugo vremena, Pešukić je zapala u nove kockarske dugove zbog čega je od Krstovića pozajmila ponovo 5.000 evra sa rokom vraćanja od 15 dana uz kamatu od 500 evra. Kao i prvi put, Pešukić je tražila produženje roka što joj je Krstović prihvatio, ali uz uslov da se dugovanje duplira.

Izlaz iz novonastale situacije, Pešukić je videla u ponovnoj kradji nakita iz kuće Djukanovića.

Ovog puta, ona je iz vitrine sa nakitom ukrala zlatan sat sa dijamantima i nekoliko zlatnika.

Pešukić je od Ralevića za zlatnike dobila 3.500 evra dok je od prodaje sata odustala i vratila ga u vitrinu.

Prilikom sledeće kradje, Pešukić je iz vitrine uzela tri zlatnika i sat sa dijamantima od čije prodaje je jednom odustala, a za koji je od Gabrijele Djukanović saznala da vrijedi 70.000 evra.

Od 3.500 evra koje joj je Ralević isplatio za zlatnike i 8.000 evra za sat, Pešukić je Krstoviću vratila dug od 10.000 evra.

Vaspitačica ponovo zapada u kockarske dugove i pomoć traži od Igora Krstovića.

Pročitajte još:

Zadužuje se 5.000 evra, ali zbog traženja nekoliko puta da joj se rok produži dug prema Krstoviću dostigao je iznos od 30.000 evra.

Iz vitrine sa nakitom porodice Djukanović, Pešukić ovog puta uzima više ogrlica, narukvica, prstenja, zlatnika, dva ručna sata.

Za nakit joj je isplaćeno 13.000 evra dok je za satove dobila 8.500 evra.

Od Ralevića je tada, kako tvrdi Pešukić, pozajmila 8.500 evra kako bi sakupila iznos od 30.000 evra koje je vratila Krstoviću.

Pešukić je prilikom saslušanja u tužilaštvu priznala da je iz kuće Djukanovića ukrala i 20 komada umetničkih slika Srdjana Vukčevića izradjene za ilustraciju knjige “,Više se ne bojim” autorke Gabrijele Djukanović za koje je u jednoj podgoričkoj galeriji dobila 750 evra.

Medjutim, Pešukić nije priznala da je iz kuće Djukanovića ukrala dve porcelanske zdele Alfonsa Muhe, više boca rumunskih i inostranih vina, dve pozlaćene pepeljare, osam jastučnica, šest srebrenih noževa i viljuški i tri dečja novčanika u kojima se nalazilo 955 evra.

Pešukić je osumnjičena da je deo organizovane kriminalne grupe, koju osim nje navodno čine zlatar Filip Ralević, njegov otac Čedomir ;Ralević i više nepoznatih osoba.

Ona je Vijestima ranije rekla da nikakva organizovana kriminalna grupa nije učestvovala u kradji iz kuće Aca Djukanovića, već je to učinila sama, a potom nakit prodala u zlatari koja joj je ponudila najviše novca, ljudima koje je tada prvi put videla.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar