Supruga belgijskog ambasadora krala pa tukla osoblje radnje

Svet 22. apr. 202123:58
Podeli:
Krađa, kradja, lopov, prodavnica
Ilustracija Foto: Shutterstock

Belgijski ambasador u Južnoj Koreji izvinio se zbog "neprihvatljive" reakcije svoje supruge tokom konfrontacije sa osobljem jedne radnje u Seulu kada je ošamarila po licu jednog prodavca a drugog udarila u potiljak.

Ambasador Peter Lekuje, izvinjenje na korejskom i engleskom jeziku je objavio na Fejsbuku, gde je u ime supruge rekao da se „iskreno kaje zbog incidenta“ i, „bez obzira na okolnosti, način na koji je reagovala je neprihvatljiv“.

Naime, nadzorne kamere jedne radnje u Seulu su 9. aprila zabeležile kako Lekujeova supruga Sjang Sjeću pokušava da ukrade odeću.

Nakon što je osoblje radnje zaustavilo i suočilo je sa optužbama, Sjang je postala agresivna i jednog radnika ošamarila po licu, a drugog udarila po potiljku.

Belgijska ambasada u Seulu kaže da se Sjang (63) trenutno nalazi u bolnici i oporavlja od moždanog udara koji je u međuvremenu doživela prošle nedelje.

Još uvek nije poznato hoće li zaposleni, koji su bili uključeni u incident, podići kaznenu optužnicu protiv supruge ambasadora.

Takođe, vrlo je verovatno da ona neće biti krivično gonjena jer kao član porodice ima diplomatski imunitet. Procesuirana može biti jedino ako joj oduzmu imunitet.

Deo korisnika društvenih mreža ističe njeno poreklo (rođena je u Pekingu) čime su ukazali na negativno javnu percepciju Kineza u Južnoj Koreji, dok su drugi tražili njen opoziv.

„Što bi se dogodilo da je supruga korejskog ambasadora u Belgiji udarila belgijskog trgovca u lice?“, komentarisao je jedan korisnik.

Drugi je napisao: “Tražite od belgijske vlade da povuče ambasadora i plati veliku odštetu. Ako pustimo da ovaj slučaj ovako prođe, druge će nas zemlje gledati sa visine!“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar