Sumanuto: Pokušao da isprži jaja na lavi vulkana na Islandu

Svet 24. mar. 202119:42
Podeli:
Foto:Tanjug/AP Photo/Marco Di Marco

Vulkan Fagradalsfjala na poluostrvu Rejkjanes na jugozapadu Islanda, koji je ranije ovog meseca eruptirao nakon tačno 781 godine, privukao je veliki broj posetilaca koji žele da se približe lavi. Jedan od zvaničnika rekao je da je jedan posetilac pokušao da isprži jaja na lavi, ali se tiganj istopio na vrućini.

POGLEDAJTE JOŠ:

Mnogi su pešačili do vulkana na poluostrvu Rejkjanes, u blizini glavnog grada Islanda, prenosi Anadolija.

Islandski službenici civilne zaštite su viđeni kako upozoravaju desetine ljudi da se odmaknu od lave kako bi osigurali da posetioci ne budu povređeni. Na iznenađenje svih okupljenih, jedan je pokušao da isprži jaja na lavi.

Italijanski fotograf Vićenco Maca, koji živi na Islandu, bio je jedan od onih koji su se približili lavi.

„Mnogo sam godina čekao da vidim erupciju na Islandu. Vidwo sam neke erupcije u Italiji, poput Etne i Strombolija, ali ovo je potpuno drugačije. Ne mogu reći ovo je lepše od toga, jer se jako razlikuju“, rekao je Maca.

Planina Fagradalsfjal na kojoj se dogodila erupcija vulkana udaljena je oko 30 kilometara jugozapadno od glavnog grada Rejkjavika.

Službenici za vanredne situacije izjavili su ranije da se ne očekuje evakuacija stanovništva, jer se erupcija vulkana dogodila daleko od naselja.

Na poluostrvu Rejkjanes između 24. februara i 17. marta zabeleženo je više od 50.000 zemljotresa.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar