Suđenje Zavadlavu u Splitu: Nisam kriv, oslobodite me

Svet 19. feb. 202111:46
Podeli:
Foto: Facebook/Filip Zavadlav

Filip Zavadlav je u nastavku suđenja danas u Splitu ipak izneo svoju obranu, a na pitanje sudije je rekao da neće odgovarati na pitanja. On je osumnjičen za trostruko ubistvo koje se dogodilo početkom januara 2020. godine. On je u centru Splita puškom "kalašnjikov" izrešetao Marina Paića, Bobana Marina i Juricu Torlaka, jer su mu navodno maltretirali brata.

PROČITAJTE JOŠ:

Zavadlav se izjasnio da nije kriv i od sudije je zatražio nominaciju za Nobelovu nagradu za mir.

„Ja nisam kriv, tražim da me oslobodite optužbe i da me nomunijete za dodelu Nobelove nagrade za mir. Što se tiče ovog psihijatrijskog veštačenja koje je sprovedeno, ja se sa tim ne slažem. Ukoliko moja krivica leži u tome što sam ja živ, onda sam kriv sto odsto, dajte mi 50 godina“, rekao je među ostalim Zavadlav.

Tokom iznošenja obrane negirao je da je počinio ovo krivično delo, prenosi 24sata.hr.

„U potpunosti negiram da sam počinio kompletnu optužbu koja mi se stavlja na teret. Razmišljanje da bih ja bio eventualni učesnik događaja je nametnuto i imputirano od strane drugih osoba. Ja sebe ne vidim na mestu zločina, ja sam tada bio u moru. Uhapšen sam na osnovu nečije insinuacije. Ja to nisam uradio. Još uvek me niko nije uverio da sam baš ja osoba koja je pucala. Što se tiče stradalih, mogu potvrditi da sam više puta bio prisutan prilikom njihovih agresivnih i nasilničkih ispada, što sam kasnije sa svojim prijateljima prepričavao, a što su oni shvatili na svoj način i interpretirali dalje. Ja na to ne mogu da utičem“, kazao je Zavadlav.

Dodao je da je dosta puta čuo od raznih drugih osoba da su bile fizički napadane i maltretirane od strane trojice stradalih i da su oni inače u društvu bili na glasu kao neprilagođene osobe i nasilnici.

„Meni je žao što živimo u društvu gde se događaju ovakve stvari i želim da se iz ovog slučaja izvuku pouke, svi na civilnom i institucionalnom nivou kako se ovakve stvari više ne bi događale“, rekao je Zavadlav.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar