Obriši stražnjicu: Novinar izvređao Milanovića

Svet 15. dec. 202009:21 > 09:26
Podeli:
Foto: N1, EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Na skandaloznu izjavu predsednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, koji je pre nekoliko dana rekao da je država Bosna i Hercegovina samo "daleki san" i da joj treba "prvo sapun, a onda parfem", oštro je reagovao poznati bosanski novinar Senad Hadžifejzović. On je u svojoj emisiji poručio Milanoviću da treba da ga je sramota, ali mu je i objasnio kako da opere svoju stražnjicu, pošto obraza očigledno nema.

Podsetimo, Milanović je pre nekoliko dana izjavio sledeće:

Pročitajte još:

„Da li sam ja nacionalista ili šovinista? To je sad problem onih koji se sa mnom ne slažu, a to će meni vrlo teško reći, mada mi neki već i govore. Neka se ne zanose da će bilo kakve strateške odluke o bilo čemu biti donošene bez saglasnosti tri konstitutivna naroda, i to nije nikakav srednji vek i bez toga nema građanske države. Građanska država u BiH je daleki, daleki san i lepa stvar, ali da bi se do toga došlo, najpre je potreban sapun, a onda parfem“, rekao je on i pokrenuo lavinu kritika i komentara u regionu.

Bez dlake na jeziku, odgovorio mu je Hadžifejzović, rekavši na početku:“Sačuvaj me Bože srpskog junaštva i hrvatske kulture“.

„Večeras to ovako postavljamo: Sačuvaj Bože ovu zemlju od hrvatskog predsednika i srpskog predsednika. Nije nacionalizam, a ako i jeste, onda je novinarski nacionalizam, sa argumentima. U anketama svetskih agencija, Bosanci, svi mi zajedno, bez obzira odakle smo došli, smo dokazano, naučno i istraživački, najčistija nacija u Evropi. Imamo najbolje higijenske navike. Jel ovo rasizam – čista nacija. Da, rasizam na koji smo ponosni. Jednostavno čisti smo i evropska nauka je to dokazala, da smo čisti – rasisti. Jesmo li ljudi? Naravno. Ćutimo decenijama na vaše zločine. Ćutimo zbog ubijenih, više od 200.000 svih nas nabrojanih. Ćutimo na činjenicu da nam je ubijeno više od 20.000 dece, zarad mira. Ćutmo da je u Sarajevu ubijeno 12.500 naših ljudi. Ćutimo zarad budućnosti, na haške presude, na udružene zločinačke poduhvate komšija protiv ove mirne zemlje. Ćutimo što su nam uništili živote i razjebali budućnost, srušili naša zajednička ognjišta, uništili našu kulturu zajedničkog života, kakvu nemate i niste nikada imali u vašim zemljama“ vidno potresen i uvređen, povišenim tonom rekao je Hadžifejzović.

Knin, proslava
Foto: TANJUG FOTO HINA/ MARIO STRMOTIC/nr

I nastavio:

„Nikada nikoga nismo napali, nikada nikome nismo uzeli ni pedalj zemlje, nikada nismo dolazili na vaše prostore da vam ubijamo decu, silujemo žene, niti da vas pljačkamo, a zato što ćutimo dobili smo šta zaslužujemo, više puta ponovljeno, da smo prljavi, da nam treba sapun i parfem!.

Sram vas bilo! Sram te bilo Zorane Milanoviću!

Da si Hrvat pravi, znao bi da je ova zemlja i njen glavni grad plakao za Vukovarom kada je pao. Da si pravi Hrvat znao bi da su Hrvati prvi primili Bošnjake izbeglice 1992. godine. Da si pravi predsednik na toj emociji bi gradio odnose između dve države i tri naroda, a ne bi upao u onu politiku koja je ovu zemlju razvalila, politiku tla, vere, krvi i nacionalizma. Da si pravi predsednik znao bi da ovi, kojima preporučuješ sapun, su navijali za Hrvatsku na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji.

Zorane, procedura pranja, kod nas, sapunom i parfemom, ide ovako: Obrišeš stražnjicu, možda na hrvatskom guzicu, papirom, ispereš vodom, a ako ti je to komplikovano, jednostavno se istuširaš. Tako se čisti stražnjica. Za čišćenje obraza ne treba ti voda, sapun i parfem, treba samo izvinjenje, ako si čovek i ako imaš obraza, i ako imaš šta prati!“ poručio je Hadžifejzović hrvatskom predsedniku.

POGLEDAJTE VIDEO

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar