Stravičan snimak bolnice u Milanu budi strah

Svet 19. mar. 202011:29 > 11:42
Podeli:
Foto: Printscreen/ Youtube

Očaj, strah i paniku probudiće u svakom čoveku, snimak stravičnog prizora obolelih od virusa COVID-19, u bolnici u Milanu, koji nepomično leže u posteljama povezani na mašine bez kojih ne bi mogli da dišu.

Slušali smo i čitali o teškoj situaciji u kojoj se nalaze bolnice u Lombardiji, a sada nas jedan snimak u to i uverava.

Gde god pogled dosegne vide se ljudi i mašine, koje im pomažu da se izbore sa podmuklom bolešću. Otežano disanje jedino je što se može čuti na hodnicima ove zdravstvene ustanove u Milanu.

Oboleli od koronavirusa su svuda. Leže u krevetima na intenzivnoj nezi, u sobama, prikačeni na respiratore. Neki sede, oborene glave, sa maskama preko usta, na hodnicima u invalidskim kolicima u zastrašujućem polumraku. Pacijenata je sve više, a mesta sve manje.

Lekari pomno prate stanje svakog zaraženog, zaštićeni u specijalnim odelima, koja ih brane od proboja virusa, od glave do pete.

Turoban i uznemirujući snimak prestraviće i one najhrabrije, koji veruju da će odoleti surovom virusu.

Naime, posle Kine, Italija je novo svetsko žarište koronavirusa, koji je u ovoj zemlji odneo 2.978 života, dok je broj obolelih dostigao cifru od čak 35.713. Na intenzivnoj nezi leži 2.257 bolesnika.

U Italiji je juče COVID19 za samo 24 odneo 475 života, što je najviše do sada u jednom danu. Zbog širenja pandemije koronavirusa Italija je potpuno izolovana, blokirana zemlja, stavljena u karantin.