Stanje Navaljnog „kritično, ali stabilno“

Svet 24. avg. 202014:37 > 14:38
Podeli:
Alexei Navalny Foto:EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Koordinator nemačke vlade za istočnoevropska pitanja Dirk Viese izjavio je danas da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni i dalje u kritičnom, ali stabilnom stanju u bolnici u Berlinu, gde se leči nakon sumnje na trovanje.

Viese je za nemački javni servis ZDF rekao da je policija postavljena iz predostrožnosti ispred bolnice u kojoj je Navaljni smešten, prenosi AP.

On je dodao da okolnosti koje su dovele do kritičnog stanja Navaljnog još nisu razjašnjene.

„Očekujemo potpuno transparentno pojašnjenje, posebno od ruskih vlasti“, rekao je nemački zvaničnik.

Foto:AP Photo/Markus Schreiber

Pročitaj i:

Navaljni je u subotu prebačen u berlinsku bolnicu iz bolnice u sibirskom gradu Omsk, gde je bio smešten nakon što mu je pozlilo na letu za Moskvu, a njegove pristalice veruju da je otrovan čajem i da iza toga stoji Kremlj.

Aktivistička grupa koja je organizovala prebacivanje ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog u Nemačku objavila je prethodno da je njegovo zdravstveno stanje „vrlo zabrinjavajuće“, iako se bolnica u koju je primljen nije oglasila o njegovom stanju.

Navaljni, jedan od najistaknutijih predvodnika ruske opozicije i veliki kritičar vlasti u Kremlju, u teškom je stanju u subotu evakuisan iz bolnice u sibirskom gradu Omsku i prebačen na lečenje u bolnicu u Berlinu.

Dugogodišnji protivnik ruskog predsednika Vladimira Putina kolabirao je u četvrtak tokom leta avionom nakon što je na aerodromu popio čaj za koji se sumnja da je otrovan.

Komentari

Vaš komentar