Stanivuković: Vlast CG sutra pada, vraćam se na letovanje

Svet 29. avg. 202023:55 > 30. avg. 2020 00:06
Podeli:
Foto:Facebook/Draško Stanivuković

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković kazao je, posle večerašnjeg privođenja i proterivanja iz Crne Gore, da rešenje o zabrani ulaska u ovu zemlju od sutra više neće važiti, te da će se vratiti na odmor koji je sa devojkom započeo pre pet dana.

„Došao sam sa devojkom u Crnu Goru pre pet dana turistički, kao što dolazimo svake godine na letovanje, ali ovog puta i da podržimo srpski narod. Juče sam bio u Nikšiću na litijama na kojima je šetao veliki broj ljudi i išao sam pod Ostrog, što radim svaki put kada dođem ovde. To je tradicija, uvek to radim,“ počeo je razgovor za naš portal Draško Stanivuković, koji je večeras oko 20 sati priveden u Nikšiću, a potom oko 22 časa pušten sa rešenjem o proterivanju iz zemlje uz zabranu ulaska u nju na godinu dana.

On nam je objasnio da su se ispred njegovog apartmana u Nikšiću danas pojavili inspektori.

„Izašao sam i pitao o čemu se radi, a oni su mi saopštili da sam prekršio mere NKT-a time što sam učestvovao u litijama, jer je to zabranjeno. Iz radoznalosti sam pitao kako znaju da sam uopšte bio na litijama, kada su mi odgovorili da su videli na društvnim mrežama,“ objašnjava Stanivuković.

On nam je kazao da su inspektori bili pristojni i da su mu se više puta izvinili zbog toga što rade.

„Rekli su mi da im je od nadležnih stigao nalog da mu uruče rešenje, po kojem moram da napustim Crnu Goru u roku od sat vremena, te da ne smem da ulazim u ovu zemlju narednih 365 dana,“izjavio je.

Kako je ranije na svom Tviter profilu objavio, ovakav čin crnogorskih vlasti smatra kršenjem ljudskih prava.

„Ovo je više nego skandalozno. Ne znam kako su me uopšte našli, osim ako me nisu sve vreme pratili, jer sam svojim kolima došao u Crnu Goru, ali ona su od prvog dana bila u garaži. Nisam svojim vozilom putovao po Crnoj Gori.“

U trenucima dok je govorio za naš portal, devojka i on su se pakovali da napuste Crnu Goru u pratnji policije, jer su im zapretili da deportacijom ukoliko to ne urade, ali tvrdi da će su ubrzo vratiti da završi odmor.

„Ipak, ova vlast će sutra pasti, i ovaj papir koji su mi uručili neće važiti. Tako da ću se ja, bez ikakvih problema, već prekosutra vratiti u Crnu Goru i nastaviti svoje letovanje,“ zaključio je za portal Nova.rs Stanivuković.

Komentari

Vaš komentar