Stanivuković: To što sam pružio ruku, ne znači da menjam stavove

Svet 24. jul. 202116:17
Podeli:
Draško Stanivuković
Draško Stanivuković Foto:Vesna Lalic/Nova.rs

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković oglasio se nakon što su organizatori tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru povukli ranije uručenu pozivnicu da prisustvuje tom događaju, zbog njegove reakcije na odluku Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja genocida.

Pročitajte još:

„To što sam pružio ruku za bolju budućnost, ne znači da ću menjti stavove o prošlosti. Moj stav po ovim pitanjima je bio poznat i pre nego što sam dobio poziv da prisustvujem tradicionalnim skokovima sa Starog mosta. Smatram da ono što se desilo pre skoro 30 godina ne može i ne treba da utiče na to da danas uživamo u skokovima i zajedno gradimo mostove zajedništva i saradnje. Mnogi skakači iz Mostara su bili naši gosti na skokovima u Banjaluci. Moj stav je i tada bio poznat. Ja se borim protiv gušenja bilo kakvih sloboda, pogotovo kada je reč o slobodi iznošenja ličnog stava, kao stuba demokratskog društva. U Banjaluci se tako i ponašamo, mi ne delimo ljude. Vi ste, da biste zadovoljili dnevno-političke potrebe, poslali ružnu poruku Banjaluci, Republici Srpskoj, ali čitavom regionu. Moja dužnist je da na ovo ne odgovorim onako ko vi želite, već da se izdignem iznad vraćanja u prošlost i nametanja koja ne donose ništa dobro. Imao sam nameru da gledam skokove i posetim našu sabornu crkvu u Mostaru, ako sam na skokovima nepoželjan, znam gde to neću biti. Poštovani, mostovi su napravljeni da nas spajaju, a ne da nas dele“,  izjavio je Stanivuković.

Podsetimo, u dopisu koji su iz Organizacionog odbora Kluba Skakača u vodu „Mostari“ uputili Stanivukoviću navodi se da je za njih „Srebrenica bolna rana i uvek će biti“.

„Na ovom mostu 11. jula skokom bez aplauza ‘Mostari’ obeležavaju Dan žalosti. Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo so na otvorenu ranu“, stoji u dopisu koji je upućen Stanivukoviću.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar