Stanivuković proteran iz Crne Gore: Zabranjen mi je ulazak

Svet 29. avg. 202022:56 > 23:07
Podeli:
Foto:Screenshot/Youtube/Draško Stanivuković

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković objavio je na svom Tviter profilu da je nešto posle 22 sata pušten iz policijske stanice u Crnoj Gori, nakon što je prethodno priveden najverovatnije zbog učestvovanja u litijama prethodne večeri u Nikšiću.

„Upravo sam pušten iz policijske stanice i moram da napustim Crnu Goru korz sat vremena uz pratnju policije i ZABRANJEN mi je ulazak u narednih godinu dana. Nažalost, lično sam svedok kršenja osnovnih ljudskih i građanskih prava i verskih sloboda od strane režima Mila Đukanovića“ napisao je Stanivuković u svojoj objavi.

 

Podsetimo, Stanivuković je večeras oko 20 sati uhapšen u Crnoj Gori, a kao razlog tome smatra se njegovo sinoćno učestvovanje u litijama u Nikšiću.

Na fotografiji i videu privođenja koje se dogodilo večeras da je bio odeven u majicu sa mapom Kosova obojenog u srpsku trobojku.

Stanivuković je u Crnu Goru otišao zajedno sa opozicijskim partnerom u Skupštini Republike Srpske Nebojšom Vukanovićem.

Litiije su postale svakodnvne u Crnoj Gori nakon što je usvojen Zakon o slobodi veroispovesti kojeg većina vernika Srpske pravoslavne crkve smatra diskriminatorkim.

Sinoć su litije održane u Podgorici, Nikšiću, Bijelom Polju i drugim mestima širom Crne Gore.

Da podsetimo, danas je u Crnoj Gori na snazi predizborna ćutnja uoči parlamentarnih izbora koji su zakazani za nedelju.

Komentari

Vaš komentar