Stanivuković: Potcenili su me, zato sam pobedio

Svet 18. nov. 202021:08 > 21:10
Podeli:
Draško Stanivuković foto N1

Novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je večeras u Pressingu da u ovom gradu ima mesta za sve koji taj grad vole i osećaju nostalgiju za njim.

Na pitanje da li njegova poruka znači i proteranim Bošnjacima i Hrvatima da trebaju da se vrate u grad na Vrbasu, gost Pressinga i novi gradonačelnik Banjaluke je kazao da “mesta ima za svakog čoveka i da Banjaluka pripada svakom čoveku“.

“U Banjaluci ima mesta za svakog čoveka, svako ko voli Banjaluku i ko ima nostalgiju, ko je davno otišao ili planira da ode, moj poziv je da ostane. Ja ne želim da politika bude pitanje života. Politika treba da bude utakmica u kojoj razmenjujete stavove i ideje. Kod nas je to svedeno na pitanje života. Moj poziv je da je Banjaluka otvoren grad. Ne bih da svrstavam ljude u košnice“, poručio je on na početku emisije.

Potom je dodao da ljude deli samo na poštene i nepoštene.

“Svakom čoveku, nemojte da delimo, ako je otišao Rumun iz Banjaluke, ja ga pozivam. Banjaluka pripada svakom čoveku, grad u kojem je 90 odsto živi srpski narod, ali gdj su svi dobrodošli“, potcrtao je Stanivuković u razgovoru s urednikom i voditeljem emisije Amirom Zukićem.

Na pitanje hoće li u njegovom timu biti mesta za Bošnjake i Hrvate, gost N1 rekao je da ih već ima, istakavši primjera Ivana Begića koji je Hrvat.

“To je nebitna podela“, dodao je.

Govoreći o svom izbornom uspehu, rekao je da ga je suprotstavljena strana potcenila.

“Uvek je opasna stvar potceniti nekog, ne treba potceniti bilo koga. Ključni razlog je što smo kao glavni instrument naše politike koristili, ljubav, razumevanje, optmizam, širinu. Da je Banjaluka i cela Republika Srpska mesto gde svaki čovek mora da ima svoje mesto. Dve suprostavljene politike i narod je uočio razliku. 22 godine se u Banjaluci nisu odmakli od šatora’, rekao je novi gradonačelnik ovog grada.

On je komentarisao i ostale aktuelne teme, svoju političku budućnosti i odnose sa Sarajevom.

Komentari

Vaš komentar