Stanivuković poručio: Banjaluku neće voditi samo jedan čovek

Svet 16. nov. 202016:53 > 17:13
Podeli:
Draško Stanivuković Foto: N1/BiH

Novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas se prvi put obratio sa nove funkcije i poručio da mu ne treba skupštinska većina, nego struka i poštenje.

„Pozivam na politički razum, ako ga imaju. Banjaluku neće voditi jedan čovek. Žao mi je što Dodik ovako ponižava svoje koalicione partnere, pa šta će da radi građanima. Era takve politike se završava“ rekao je Stanivuković.

Pročitajte još:

„Moja vrata su svima otvorena, pozivam svu akademsku zajednicu, sve stranačke i nestranačke ljude da gradimo bolju Banjaluku. To počinje od ovog ponedjeljka“ rekao je on.

Stanivuković kaže da ni sa kim od koalicionih partnera SNSD nije razgovarao, prenosi Srpska info.

On je zahvalio bivšem gradonačelniku Igoru Radojičiću na tome što mu je čestitao pobedu i poručio da će sve kvalitetne projekte, koje je on započeo, nastaviti.

„Banjalučani će se teško navići na jednu potpuno drugačiju politiku. Trebaće koji mesec. Nećemo koalicije, hoćemo demokratiju u Gradskoj upravi. Tako je i u PDP. Pozivam sve da se prijave na konkurse i pozivam odbornike da glasaju za najbolje odluke“ rekao je on.

Kaže da nema potrebe da se zaoštravaju stavovi i da mu je žao što se član Predsedništva BiH petlja u Banjaluku.

„On čak ne živi u Banjaluci, neka se bavi Laktašima. Možda je bolje da je pustio svoj Gradski odbor da radi sam. Ja samo želim da Banjalučani znaju istinu. Ako će se zbog politike u Banjaluci stvoriti pakt da se građanima uskrati voda, grejanje, kanalizacija… Onda neka se ti ljudi zapitaju kakvi su. SNSD je izgubio zbog šatora, prasećih i jagnjećih fondova i takve politike. Mi vodimo politiku 22. vjeka“ zaključio je Stanivuković.

BONUS VIDEO

Komentari

Vaš komentar