Stanivuković najavio: Banjaluka će opet biti ćirilična

Svet 26. dec. 202019:53 > 20:17
Podeli:
Draško Stanivuković
Foto: Printscreen Vesna Lalić/video

Prvi politički potezi novoizabranog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, koje je preduzeo u dva dana provedena kao prvi čovek ovog grada, nisu naišli na odobravanje BiH javnosti. Poslednja u nizu je najava da će "Banjaluka opet biti ćirilična". "Kako bi što veći broj javnih ustanova i preduzeća negovao naše pismo, iskoristiću svoja ovlašćenja kao gradonačelnik Banjaluke da se istakne ćirilična verzija pored naziva javnih preduzeća" rekao je Stanivuković.

Stanivuković je već optužen da je jeftinim populizmom pokušao da prikrije činjenicu da ne postoji konkretno rešenje za probleme koji Banjaluku muče godinama, a uz sve to jedan je od retkih gradonačelnika koji nema podršku u gradskoj skupštini, piše klix.ba.

Njegova današnja objava na društvenoj mreži Fejsbuk, u kojoj kaže da će Banjaluka „ponovo biti ćirilica“ naišla je na kritike jednog dela BiH medija.

„Danas sam, kao simbol svoje velike želje da što više sačuvamo naše pismo, predsedniku humanitarnog udruženja ‘Bastionik’ Predragu Adamoviću poklonio drvenu tablu sa abecedom. Kao gradonačelnik izdao sam još jednu naredbu koja se odnosi na našu ćirilicu, a to je svi zvanični kanali digitalne komunikacije Grada na društvenim mrežama napisani u našem pismu, što do sada nije bio slučaj “, napisao je Stanivuković.

Kako je naveo, njegovo opredeljenje kao gradonačelnika Banjaluke biće celovita strategija u cilju očuvanja ćirilice.

„Kako bi što veći broj javnih ustanova i preduzeća negovao naše pismo, iskoristiću svoja ovlašćenja kao gradonačelnik Banjaluke da se istakne ćirilična verzija pored naziva javnih preduzeća“ rekao je Stanivuković.

Na kraju je pozvao sve Banjalučane da svojim malim, ali iskrenim doprinosom uvesele predstojeće praznike kako sebi, tako i Srbima na Kosovu i Metohiji, kojima je pomoć potrebna.

Podsećamo, Stanivukovićev potez da autobusom dođe na posao u Gradsku upravu mnogi su nazvali populizmom, s obzirom na to da živi u luksuznoj vili. Njihove tvrdnje Stanivuković je opravdao istog dana kada se sa posla vratio skupim terencem čija se vrednost procenjuje na više od 70 hiljada evra, piše Klix.ba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar