Podeli
Draško Stanivuković Foto:Vesna Lalić

Završiću fakultet i to u mandatu, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Stanivuković je gostujući u emisiji “Nešto drugačije” rekao da mu je ostalo još 11 ispita, što, kaže, nije mnogo i da želi da završi fakultet zbog sebe, a ne zbog drugih i da će o svom napretku obaveštavati javnost.

Pročitajte još:

Život čoveka se meri po onome šta je ostavio iza sebe, rekao je on na pitanje zašto je ušao u politiku. “Kako da budem srećan ako u društvu imam ja, a ostali nemaju. Šta je sa hiljadama ostalih u Republici Srpskoj koji ne mogu da žive kvalitetnije. Ja ne bih bio Draško ako bi samo meni bilo dobro”, rekao je on.

Stanuvuković je ocenio da je trenutno sistem takav da pojedinačno možeš da uspeš, a društvo kao takvo ne. “Mi treba da napravimo sistem da društvo bude uspešno. Ja nisam birao gde ću biti rođen. Srećan sam što sam tu rođen, ali ne želim da uspeh zavisi od toga gde si rođen. Zašto bih ja Draško imao veće šanse od nekog drugog Draška rođenog 10 kilometara od centra Banjaluke, bez struje, mogućnosti stipendije, puta…”, ispričao je on.

Stanivuković je naglasio da je normalno da Republika Srpska i Banjaluka idu prema Beogradu i Srbiji. “To je naša matica, ali to ne znači da nećemo dobre odnose sa Sarajevom, Zagrebom, Ljubljanom, regionom. Što više otvorenih vrata može samo da bude bolje Banjaluci”, rekao je on.

“Da li je moguće biti dobar sa svima? Nije, ali treba komunicirati da bismo došli do cilja koji želimo” a to je prosperitetna Republika Srpska, rekao je Stanivuković.

On nije želeo da komentariše ubistvo Bošnjaka u Srebrenici ocenivši da će različiti narodi različito tumačiti iste događaje. “Svako uveravanje je gubljenje vremena, treba da se usaglasimo oko budućnosti. Ne mogu da dopustim da čitav narod bude proglašen za takav. Ako je jedan član neke stranke ili jedan čovek nekog naroda loš, to ne znači da je čitava stranka i čitav narod takav”, poručio je Stanivuković.

On je izrazio uverenje da će i Republika Srpska i Srbija iznedriti mnogo kvalitetnih pojedinaca koji će doneti promene koje su nam potrebne.

Komentari

Vaš komentar