Stanivuković vratio preko 50 službenih automobila gradu

Svet 24. dec. 202019:12 > 20:31112 komentara
Podeli:
Foto: Twitter/Драшко Станивуковић

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković (PDP) danas je preuzeo dužnost od svog prethodnika Igora Radojičića (SNSD) i prvom obraćanju novinarima, rekao da “više ništa neće biti isto”. I zaista nije više bilo isto.

Stanivuković je već prvog svog dana učinio prvi korak zatraživši da svi koji koriste službene automobile grada Banjaluke ih vrate i njemu predaju ključeve.

Oni koji su koristili te automobile su to i uradili, tako da se na Stanivukovićevom stolu našlo više od 50 ključeva, a on se povodom toga oglasio na Tviteru.

“ Svi ključevi od preko 50 službenih automobila vraćeni su u 16 časova, na moj zahtev, u prostorije Kabineta gradonačelnika. Niko više nema pravo da službene automobile koristi u privatne svrhe kao što je to do sada bio slučaj. Preko 70 posto službenih automobila godinama nije bilo na parkingu ispred Gradske uprave, nakon radnog vremena. Donećemo Odluku da svi službeni automobili moraju biti obeleženi i ona je spremna, a spreman je i novi Pravilnik o upotrebi ovih vozila. Među ovim ključevima nalaze se automobili u vrednosti od preko 100.000 KM, koje ćemo prodati, jer za građane Banje Luke postoje prioritetnije stvari.  Rasipničkom ponašanju moramo stati u kraj, a ovo je samo prvi korak u tom naumu, večeras donosimo još niz odluka, naveo je Stanivuković.

Komentari

Vaš komentar