Srpski turista iz Hurgade za Nova.rs: Ne idemo dalje od dva metra od obale

Svet 02. jul 202220:18 > 20:20
Podeli:
Velika bela ajkula
Velika bela ajkula; Foto: PETER CHADWICK / Sciencephoto / Profimedia

Jedan iz grupe srpskih turista koji u ovom trenutku letuju u Hurgadi, opisao je za Nova.rs atmosferu koja vlada u ovom egipatskom letovalištu kada je žena preminula od napada ajkule.

Kako nam je kazao, nadležni u Hurgadi su napad ajkule prvo pokušali da sakriju, ali se ubrzo među turistima pročulo šta se dogodilo.

„Ja sam tek jutros čuo. I to na kakav način. Krenuo sam da plivam i otišao malo dalje. U tom trenutku sam čuo neku ženu kako me doziva i pokazuje da se što pre vratim. Moram da priznam da sam se veoma uplašio“, priča ovaj srpski turista, koji nije želeo da mu otkrivamo identitet.

On nam je ispričao da mu je žena, kada se vratio do obale, ispričala da je ajkula napala ženu koja je preminula.

"Šok sam doživeo. Nisam ni pomišljao o susretu sa ajkulom. Viđali smo delfine i slikali ih. Ali, ajkula... Verujte da sada niko ne ide u vodu dalje od dva metra", kaže ovaj Srbin.

Zbog ove nesreće, plivanje, ronjenje i pecanje u ovom području zabranjeni su naredna tri dana, počev od petka. U pitanju je deo koji obiluje popularnim rizortovima, a i sam napad dogodio se nedaleko od jednog od njih.

Inače, u Crvenom moru živi preko 40 različitih vrsta ajkula među kojima su najčešće grebenske, ali i crna i ajkula Longmanus.

Podsetimo, u poznatom egipatskom letovalištu Hurgada u petak je ajkula napala ženu koja je plivala u moru u blizini jednog rizorta, odgrizavši joj ruku i nogu.

Povređena žena odmah nakon napada je prebačena u bolnicu, ali je ubrzo preminula zbog velikog gubitka krvi.

Ona je dovezena u stanju šoku, a lekari nisu uspeli da joj spasu život.

Prema zvaničnim izvorima koje citira Al Arabija, žrtva je identifikovana kao Elizabet Skvajer (68) austrijska državljanka koja je udata za Egipćanina.

 

****

BONUS VIDEO: Velika bela ajkula - Kako izgleda napad 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar