Srđan Milivojević: Krivokapiću, vidimo se uskoro u slobodnom Beogradu

Svet 11. sep. 202114:53
Podeli:
Srdjan Milivojevic
Srđan Milivojević Foto:FoNet

"Repetiranjem pištolja od strane pripadnika policije na sina Zdravka Krivokapića, predsednika vlade Crne Gore, Vučićev režim je još jednom demonstrirao da je politika zarđale kašike njegova jedina politika za kojom uvek rado poseže kada je u krizi", ocenio je član Glavnog odbora Demokratske stranke Srđan Milivojević.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Još je strašnije što se politika nasilja i zastŕašivanja ne primenjuje samo na one koji razobličavaju karakter Vučićevog mafijaškog režima u Srbiji, već je ona postala i model ponašanja u odnosima sa državama u okruženju. Aleksandar Vučić je prethodne godine svog samovlasća iskoristio da od Beograda napravi sigurnu kuću za sve mafijaške klanove iz Crne Gore. Na žalost sa istom posvećenosću kojom je pružao utočište kriminalnima klanovima, Vučić se trudio da iz Beograda protera sve koji ga ne vide kao faktor mira i stabilnosti na Balkanu i koji jasno vide da je za samo devet godina Beograd postao balkanska Bogota“, navodi Milivojević u saopštenju.

Član DS-a smatra da svaka država treba da bude ponosna da se u njoj školuju i rade članovi porodica državnika zemalja regiona. Ponovnim zastrašivanjem Krivokapićeve porodice, režim Aleksandra Vučića pokazuje da nije odstupio od politike mržnje, zastrašivanja i huškanja, ocenjuje Milivojević.

Zdravko Krivokapić Foto: Zoran Đurović/Nova.rs

„Predsedniku vlade Crne Gore, ali i svim građanima iz regiona poručujemo, Srbija će uskoro ponovo biiti slobodna zemlja u koju su dobrodošli svi koji bi u njoj da se školuju, rade i profesionalno ostvaruju, gradeći sa nama mostove prijateljstva i regionalne saradnje. Gospodine Krivokapiću vidimo se uskoro u slobodnom Beogradu“, zaključio je on.

Podsetimo, srpska policija sinoć je repetirala pištolj na Krivokapićevog sina i članove obezbeđenja, nakon čega su oni napustili zemlju.

Zdravko Krivokapić i ćerke Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Privatna arhiva

Crnogorska vlada je saopštila da su njeni članovi užasnuti ovim ponašanjem, te da će bezbednosne procene tek biti sprovedene.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar