Srbin Neven Stanišić među žrtvama masovnog ubice u Koloradu

Svet 23. mar. 202117:59
Podeli:
Foto: REUTERS/Kevin Mohatt

Srbin Neven Stanšić (23) jedna je od žrtvi masovnog ubice u Koloradu, preneli su američki mediji. Policija je noćas identifikovala napadača, kao i njegovih deset žrtava, među kojima je i Stanišić.

POGLEDAJTE JOŠ:

Prema pisanju američkih medija, poslednja žrtva je identifikovana oko dva noćas, a nakon toga su obaveštene porodice nastradalih.

Kako su za „Blic“ potvrdili u srpskoj pravoslavnoj crkvi Jovan Krstitelj u Lejkvudu, jedna od žrtava je i njihov parohijan Neven Stanišić. On je, po njihovim rečima, krenuo na posao kada je došlo do pucanjave.

Ostale žrtve su identifikovane kao: Deni Strong (20); Riki Olds (25); Tralona Bartkovijak (49 godina); Suzan Fontana (59); Teri Lejker (51); Кevin Mahonej (61); Linn Mareji (62) i Džodi Voters (65).

Pucnjava se dogodila nekoliko kilometara od kampusa Univerziteta Kolorado, u prehrambenoj prodavnici u kojoj su ljudi kupovali namirnice, ali i primali vakcine protiv koronavirusa.

Naoružana osoba otvorila je vatru u supermarketu King Soopers, a potom i na obližnjem parkingu u mestu Bulder. Zgrada supermarketa bila je opkoljena jakim policijskim snagama, a nakon izvesnog vremena napadač je uhapšen.

Napadač je identifikovan kao Ahmad Al Alivi Alisa (21), iz Arvade u Кoloradu. On je zadobio ranu u nozi pri obračunu sa policijom i optužen je za 10 tačaka ubistva i biće odveden u zatvor okruga Bolder, nakon što bude pušten iz bolnice.

„Svim srcem smo uz porodice žrtava ovog zločina. Posvećeni smo istrazi i donećemo pravdu za porodice stradalih“, rekao je šef policije Kolorada Maris Harold.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar