Abazović: Srbija u znak dobre volje da izruči Marovića

Svet 03. jan. 202123:46 > 04. jan. 2021 00:58
Podeli:
Dritan Abazović Foto:BETAPHOTO/CMG/EV

Potpredsednik Crne Gore Dritan Abazović izjavio je večeras da bi za početak ponovne izgradnje odnosa dve strane, Srbija "u znak dobre volje" trebalo da isporuči Svetozara Marovića crnogorskim državnim organima.

Pitanje izručenja Svetozara Marovića opterećuje odnose Srbije i Crne Gore i njegovo izručenje bila bi uvertira u stvaranje dobre međususedske i regionalne saradnje, rekao je Abazović u intervjuu za Njuzmaks Adria.

„Čovek koji je personifikacija organizovane kriminalne grupe i političke strukture koju smo srušili 30. avgusta, ne zaslužuje da ima bilo kakvu zaštitu u Beogradu, ako je ima. Zaslužuje da se privede pravdi i verujem da ćemo uspeti sa vladom Srbije da pronađemo rešenje“, rekao je Abazović.

Na pitanje da li to može da ostvari sa ovom Vladom Srbije, on je odgovorio da veruje da može, napominjujući da to pitanje opterećuje odnose dve zemlje.

Abazović je naveo da će dve zemlje morati „ubrzo“ da organizuju bilateralne posete.

On je ukazao da mu nije drago što su odnosi Srbije i Crne Gore na niskom nivou, da je obaveza Vlade čiji je član da okrene „novi list“ i izgradi bolje odnose od dosadašnjih.

Crna Gora, dodaje, treba da učini sve da sa svim zemaljama regiona, ne samo sa Srbijom, vodi politiku pomirenja i progresa.

Naša obaveza je da sa legitimnim predstavnicima Srbije gradimo najbolje moguće odnose, pružićemo ruku i verujem da će biti prihvaćena, naveo je Abazović.

Komentari

Vaš komentar