Španska studentkinja kažnjena u Grčkoj zbog korona žurke

Svet 31. mar. 202119:00
Podeli:
grčka, koronavirus
Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis

Španska studentkinja kažnjena je danas u Solunu sa 3.000 evra zbog organizovanja zabave kojoj su prisustvovala 52 gosta, čime je prekršila mere protiv koronavirusa.

POGLEDAJTE JOŠ:

Dvadesetjednogodišnja Španjolka koja je u Grčkoj u okviru studenstke razmene, uhapšena je rano jutros posle prijave komšija. Svi gosti su kažnjeni sa po 300 evra zbog kršenja ograničenja, dok je domaćici, osim novčane, izrečena i uslovna zatvorska kazna.

Sud je proglasio krivom za kršenje propisa za sprečavanje širenja bolesti i kršenje mira i osudio na šest meseci i 10 dana zatvora, uslovno na tri godine.

Jedna gošća, koja je rekla da je bila u Grčkoj samo mesec dana i nije shvatila da postoje mere zaključavanja, puštena je posle suđenja.

Grčka je pod ograničenjem od početka novembra, jer vlasti pokušavaju da zaustave ponovni porast zaraze i smrtnih slučajeva od posledica koronavirusa.

Ograničenja su zaustavila maloprodajni sektor, zabranila okupljanja, građani mogu da napuštaju svoje domove samo iz određenih razloga, nošenje maski je obavezno u na svim zatvorenim i otvorenim javnim površinama.

Uprkos tim merama, Grčka je juče zabeležila rekordno visok broj novih dnevnih infekcija, 4.340 i 72 smrtna slučaja. Sistem zdravstvene zaštite je pod velikim opterećenjem, a mnoga odeljenja intenzivne nege su popunila kapacitete. Od početka pandemije, zemlja od oko 11 miliona stanovnika zabeležila je oko 260.000 infekcija i nešto više od 8.000 smrtnih slučajeva.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar