Snežna oluja paralisala SAD i Kanadu: Napadalo 60 cm snega, letovi otkazani

Svet 18. jan. 202208:40
Podeli:
Foto: AP Photo/Alex Brandon

Snežna oluja koja se od istočnih obala SAD kreće ka Kanadi doneće nekih oblastima više od 60 centimetara snega, a prizemljiće i avione i uzrokovati brojne zastoje u saobraćaju.

PROČITAJTE JOŠ:

Više od 4.200 letova u SAD je otkazano ili odloženo tokom jučerašnjeg dana, prema podacima sajta FlightAware, dok skoro 90.000 domova i preduzeća između DŽordžije i Mejna nema elektricnu energiju, prema podacima “PowerOutage.US”.

Saobraćaj u Torontu, najvećem kanadskom gradu, bio je juče otežan, jer je snežna oluja smanjila vidljivost skoro na nulu, zatvorila linije metroa i ostavila vozače satima zarobljene na lokalnim autoputevima, prenosi Tanjug.

Autobusi su stajali, a pešaci su u prolazu pomagali da se automobili poguraju na glavnoj gradskoj ruti u centru Toronta.

Predviđa se da će u tom regionu danas pasti do 60 centimetara snega, a na snazi je upozorenje o ekstremnim vremenskim prilikama.

Vlasti su pozvale stanovnike da se sklone sa puteva.

U susednom Kvebeku, vremenske prilike izazvale su saobraćajne nesreće, uključujući lančane sudare u kojima je učestvovalo više desetina vozila, što je primoralo vlasti da izatvore neke autoputeve, navodi "Canadian Broadcasting Corp (CBC)".

Na istoku Sjedinjenih Država, zvaničnici su takođe pozvali građane da se klone puteva koji su zatrpani snežnim padavinama.

U gradu Aštjabula, u američkoj državi Ohajo, zabeleženo je skoro 70 cm snega, prema Nacionalnoj meteorološkoj službi, dok delovi države Njujork, Pensilvanije i Severne Karoline imaju debljinu snežnog pokrivača od 50 cm.

U Atlanti je pao prvi sneg za četiri godine, a neki regioni u Severnoj Karolini registrovali su rekordne snežne padavine.

BONUS VIDEO: Poplave u Sarajevu - snimci iz drona

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar