Šmit osudio poteze vlasti u Banjaluci: Neće se tako završiti

Svet 21. okt. 202119:12
Podeli:
Kristijan Šmit Foto:EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit danas je oštro osudio poslednje poteze vlasti u Banjaluci i poručio da to tako neće završiti.

Zašto da ljudi i njihovo zdravlje ispaštaju zbog političkih igara? Vrlo sam strog i moram da kažem da se ovo ovako neće završiti, kazao je Šmit u intervju za Al Džazira Balkans, prenosi Klix.

Ovo je veoma ozbiljan napad na integritet Bosne i Hercegovine onakve kakva je ona uređena, dogovorena i postoji na osnovu Dejtonskog mirovnog sporazuma, kazao je Šmit i dodao da pravo Republike Srpske unutar BiH niko ne osporava.

Argumentacija da je neophodno prekršiti ustavna prava države da bi se zaštitila prava RS apsolutno je pogrešna. Ako postoje problemi i sporna pitanja neophodno je razgovarati o njima. Ko je nadležan za koju reku ili jezero, razgovarajmo o tome, nemojmo to koristiti za razaranje funkcionalne države, rekao je visoki predstavnik.

Šmit je u sredu rekao da Predlog zakona o lekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske predstavlja ozbiljno osporavanje nadležnosti i nesmetanog funkcionisanja Agencije za lekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine.

BONUS VIDEO: Tanja Topić: Dodik i Izetbegović igraju istu predstavu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar