Šmit: Dodik me pozvao na njegovo privatno imanje, nisam prihvatio

Svet 25. jun 202218:11
Podeli:
Kristijan Smit Christian Schmidt
Kristijan Šmit Foto:ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit, kojem političari u Republici Srpskoj osporavaju legitimitet, izjavio je da ga je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao da dođe na njegovo imanje u Bakincima kod Laktaša, ali da on to za sada nije prihvatio.

„Dodik i ja se poznajemo već godinama, imam poziv da dođem na njegovo privatno imanje i popijemo piće. Možda možemo o tome pričati kasnije. Prvo ćemo raditi, ja sam Nemac, pa ćemo onda piti rakiju“, kazao je Šmit u intervjuu za bijeljinsku BN televiziju.

On je kazao da je njegov posao da sa političarima u BiH vodi dijalog, kao što se dijalogom moraju rešavati i sva sporna pitanja u BiH.

Komentarišući to što ga političari u RS osporavaju, Šmit je kazao da onima koji se bave tom temom ne treba posvećivati puno pažnje.

"Mogu samo reći da sam u punoj funkciji, da sam nastupao u Savetu bezbednosti, idem u Beograd i tamo me prihvataju (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić i patrijarh SPC-a. A kada imam blagoslov crkve, onda to mora biti to", naglasio je on.

BONUS VIDEO: Dodik pokazao srednji prst novinarima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar