Smem i pred pištolj s dokazima koje posedujem: Stanivuković o pretnjama smrću

Svet 28. sep. 202112:12
Podeli:
Draško Stanivuković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Ja smem i pred pištolj sa dokazima koje posedujem, a vi me hapsite istog trena ako jedna reč koju sam rekao nije tačno", poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u izjavi za Nova.rs, nakon brojnih napada kojima je izložen pošto što je obelodanio aferu vezanu za isporuku kiseonika u Univerzitetski klinički centar (UKC) Banjaluke.

Pročitajte još:

Prvo se pre dva dana u javnosti pojavio snimak na kome se vidi kako izvesna devojka upravo na Stanivukoviću uči da jaše. Pomenuti snimak preneli su svi mediji iz regiona, a Stanivuković se oglasio upitavši zašto je baš sada snimak poslat medijima kada je, prema njegovim rečima, nastao pre tri godine. Dan nakon snimka u javnost je izašlo da je Stanivukoviću prećeno smrću, a potom se je ćerka Milorada Dodika iznela niz uvreda na njegov račun.

Sve ove događaje, prvi čovek Banjaluke tumači kao „tehniku skretanja pažnje sa problema koji vladaju u Republici Srpskoj“.

„Uhapsite me ako moje reči nisu tačne“

„Moji politički protivnici kažu da širim paniku, zbog toga su zakazali posebnu sednicu vlade RS. A, šta sam trebao? Da ćutim i pustim na narod strada… Mi smo četiri dana bez ijednog validnog dokumenta koji daje ispravne odgovore. Četiri dana institucije ćute na najveću aferu koja potresa Banjaluku. Vlada je zbog ovoga trebalo da bude raspuštena. Ja smem i pred pištolj sa svim dokazima koje posedujem, a vi me uhapsite istog trena ako jedna reč koju sam rekao nije tačna, a dokazi koje sam izneo nisu validni“, poručio je gradonačelnik Banjaluke.

Draško Stanivuković Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Afera o kojoj Stanivuković govori tamošnji mediji prozvali su afera „Kiseonik“. Reč je o tvrdnjama koje je Stanivuković izneo, a prema kojima je firma TGT Tehno Gas bez dozvole godinama isporučivala kiseonik UKC-u Republici Srpskoj. Reč je o firmi bliskoj SNSD-u, stranci Milorada Dodika. U prilog tome ide i činjenica da je Dodik lično stao u odbranu jedne privatne kompanije i optužio svoje političke konkuretne da šire paniku među građanima.

„Ne želim da se bavim rečima Gorice Dodik“

Zbog pomenutih tvrdnji Stanivukovića, reagovala je i Gorica Dodik, ćerka Milorada Dodika. Ona je Tviteru objavila niz uvreda upućenih gradonačelniku. „Bog će te kazniti, ja ću te prokleti“, napisala je Dodikova ćerka. Prvi čovek Banjaluke, kako je istakao za Nova.rs, njenim rečima ne želi da se bavi, već će se fokusirati na zdravlje građana Banjaluke.

„Sve ostalo prepuštam policiji i institucijama“, rekao je.

„Draško, ubiću te“

Tokom jučerašnjeg dana Stanivuković je bio i na meti pretnji smrću. Naime, gradonačelnik Banjaluke ubačen je u Viber grupu pod nazivom „UDBA neće pasti“, gde mu je izvesni Danilo Đukić uputio pretnje. Đukić je u istu grupu poslao fotografiju sa pištoljem i napisao poruku „Draško ubiću te“. Slučaj je prijavljen policiji, koja je posle istrage došla do podataka o osobi koja je pretila Stanivukoviću.

Draško Stanivuković
Draško Stanivuković Foto:Vesna Lalic/Nova.rs

„Kada sam pogledao poruke video sam da sam stavljen u Viber grupu gde momak sa pištoljem u ruku kaže – Ubiću te. Poruke su nestale u roku od tri minuta, a ja sam slučaj prijavio policiji. Koliko sam upoznat, policija je oduzela taj pištolj i lišila ih slobode. Uveren sam da je ovo ozbiljna priča i ispostaviće se da to znači pad vlade i zatvor za ljude koji su odgovorni. Osećam da mi je bezbednost ugrožena. Ne znam kako su došli do mog broja i pisali mi u jedan ujutru. Osloniću se na institucije, a uveren sam da činim pravu stvar“, ispričao je Stanivuković.

Dve osobe su uhapšene u akciji policije, na osnovu krivične prijave koju je prvi čovek Banjaluke podneo. Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo ugrožavanje bezbednosti, a kod Đukića pronađen je i oduzet pištolj, saopšteno je iz PU Banjaluka. O celom događaju obavešteno je okružno javno tužilaštvo Banjaluka i u toku je kriminalistička obrada lica.

BONUS VIDEO Ko je Draško Stanivuković

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar