Slovenija: Formirana posebna grupa policije zbog migranata

Svet 15. jun. 202121:16
Podeli:
Slovenija migranti
Slovenija migranti Foto:EPA/IGOR KUPLJENIK

U Brežicama je danas počela da radi posebna grupa slovenačke policije za borbu protiv ilegalnih migracija, objavilo je slovenačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

POGLEDAJTE JOŠ:

Grupa za sada ima 23 policajaca, a povećavaće se jer je predviđeno da ukupno ima 52 člana, prenela je Hina.

Govoreći povodom početka delovanja jedinice, ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs i direktor policije Anton Olaj kazali su da su za sedište izabrane Brežice, jer je na tom području najviše pokušaja ilegalnih ulazaka migranata u Sloveniju i da se do sada na tom planu nije dovoljno uradilo.

„Broj ilegalnih migranata koji se otkrivaju u Sloveniji i na takozvanoj balkanskoj trasi i dalje je na visokom nivou. Na to se odazivamo proaktivno i planiranjem mera za zaštitu granice, zbog čega smo uveli brojne organizacione, zakonske i operativne mere“, kazao je Olaj, navedeno je u saopštenju slovenačkog MUP-a.

Posebna policijska jedinica sa sedištem u Brežicama ima zadatke na granici sa Hrvatskom i u unutrašnjosti, a zadužena je za prekogranični kriminalitet, nezakonite migracije, krijumčarenje oružja, ukradena vozila, municiju i drugo.

Kontrolu državne granice obavlja optoelektronskim sistemima i pregledom prevoznih sredstava elektronskim i fiberoptičkim napravama, saopštili su iz MUP-a.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar