Slovačka proteruje troje ruskih diplomata

Svet 22. apr. 202119:00
Podeli:
Bratislava
Foto: EPA-EFE/JAKUB GAVLAK

Slovačka proteruje tri službenika ruske ambasade, saopštio je premijer Slovačke Eduard Heger. Ranije je ministar spoljnih poslova Slovačke Ivan Korčok izjavio da će Slovačka preduzeti oštre korake kao podršku Češkoj.

„Slovačka proteruje troje ruskih diplomata. U skladu sa trenutnom geopolitičkom situacijom, kao i sa situacijom u Češkoj, troje zaposlenih u ruskoj ambasadi u Bratislavi mora da napusti teritoriju Slovačke u roku od sedam dana“, precizirao je premijer, prenosi televizija „TA3“.

Heger nije želeo da odgovori na dodatna pitanja novinara.

Ranije je ministar spoljnih poslova Slovačke Ivan Korčok izjavio da će Slovačka preduzeti oštre korake kao podršku Češkoj.

Češka je prošle nedelje optužila Rusiju da je 2014. bila umešana u eksploziju na skladištu municije u selu Vrbjetice. Među osumnjičenima su nazvani Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov, za kojima je London raspisao poternicu u slučaju trovanja bivšeg oficira GRU Sergeja Skripalja.

Kremlj je ove optužbe nazvao nečuvenim i neosnovanim, a portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova opisala je situaciju kao „paradu ludila“.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar