„Skupa struja, siromašan narod“: Protest opozicije u Skoplju

Svet 09. sep. 202020:55
Podeli:
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Najveća makedonska opoziciona partija VMRO DPMNE organizovala je večeras u Skoplju protest zbog poskupljenja stuje pod motom "skupa struja, siromašan narod".

Lider makedonske opozicije Hristijan Mickoski izjavio je da ovo prvi u seriji protesta „protiv nepravdi mafije iz Ilindenske broj 2“ (adresa vlade Severne Makedonije), koji će trajati dok ne bude „detronizovana“.

Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

„Ovo je prvi u nizu protesta koji treba da pokaže gnev skupljen u narodu prethodnih meseci zbog ukradenih, potkupljenih izbora od mafije na vlasti. Bogati mafijaši u Vladi, a siromašan narod. To je realnost naše Makedonije“, rekao je Mickoski, kojeg su pristalice prekidale uzvicima: „mafija, mafija!“ i „mafiju na robiju!“.

Govor lidera VMRO DPMNE, koji je istakao da će protesti trajati dok ne bude „detronizovana“ koaliciona vlast SDSM i DUI koja je, kako je rekao, došla preko nameštenih i potkupljenih izbora.

„Ovaj put kada nepravda postaje zakon, otpor i protesti su neminovni i produžiće se sve dok detronizujemo ovu vlast. Biće nas sve više i više, svugde po Makedoniji. Mafijo dođe vaš kraj“, rekao je Mickoski.

Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Protest opozicije na kojem je, prema slobodnoj proceni bilo nekoliko hiljada ljudi, počeo pred Ministarstvom pravde Severne Makedonije, a zavšen ispred Regulatorne agecije za energetiku zahtevom za vraćanje cene struje, za profesinalizaciju te agencije i za vikende bez PDV.

Komentari

Vaš komentar