Skup DPS-a u Nikšiću, Ministarstvo reaguje zbog kršenja mera

Svet 28. feb. 202117:54
Podeli:
Foto: Printscreen/Instagram

Ispred sedišta Demokratske partije socijalista okupilo se oko 100 ljudi sa zastavama. Nije poznato iz kog razloga su tu, ali je već reagovalo Ministarstvo zdravlja zbog kršenja epidemioloških mera, javlaju Vijesti.

Ispred kancelarije Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Nikšić nalazi se oko stotinu građana. Vijore se crnogorske zastave i pevaju crnogorske pesme.

Okupljeni su prethodno bili na gradskom Trgu, gde su se zadržali jedno vreme, a zatim su se uputili ka kancelariji DPS-a.

Pored okupljenih se se nalazi i patrola policije, ali niko nije reagovao.

POGLEDAJTE JOŠ:

Merama koje su donesene zbog epidemiološke situacije u zemlji zabranjena su javna okupljanja, javne priredbe, sportski, politički, kulturno-umetnički i privatni skupovi.

Dozvoljeni su prijavljeni javni skupovi do 25 osoba, u trajanju ne dužem od 60 minuta.

Obavezno je pridržavanje mera fizičke distance od dva metra, uz pravilno nošenje maski.

Gotovo sve političke partije koje učestvuju na lokalnim izborima u Nišiću su prekršile mere prilikom predaje izbornih lista.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je nedopustivo da se u složenoj epidemiološkoj situaciji, uprkos stalnim upozorenjima zdravstvenih stručnjaka, u Nikšiću „nerazumno i nesavesno“ krše mere i time „svesno ugrožavaju zdravlje i životi stanovnika ovog grada“.

„Danas, najpre Gradskim trgom, a nakon toga i ispred opštinskih kancelarija, članovi i simpatizeri Demokratske partije socijalista, očigledno vođeni jedino uskopartijskim interesima, beskupulozno su pozvali i okupili grupu građana i time stvorili veliko žarište i rizik za buktanje epidemije u Nikšiću“, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

„Ovo je dokaz koliko jedan od nosilaca liste Demokratske partije socijalista dr Jevto Eraković, koji se mesecima poziva na etičnost i stručnost i oštro kritikuje sve napore države da se izbori sa epidemijom, ustvari misli na zdravlje građana. Današnje okupljanje dokaz je da dr Eraković sve svoje poteze povlači isključivo kao političar, a ni najmanje kao lekar“, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Pozvali su građane Nikšića, i ostalih crnogorskih gradova, „da ne dozvole da neko, zarad prikupljanja jedftinih politčkih poena, manipuliše njima“.

 

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar