Škorina sestra tvrdi: U pozadini njegove ostavke je sukob u stranci

Svet 21. jul. 202113:20
Podeli:
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Nakon iznenadne odluke lidera Domovinskog pokreta Miroslava Škore da podnese ostavku na sve stranačke funkcije, oglasila se njegova sestra Vesna Vučemilović i pozvala organe te stranke da ne prihvate ostavku njenog brata.

PROČITAJTE JOŠ:

Škoro je, naime, juče saopštio da ostavku podnosi iz ličnih i porodičnih razloga, a nakon javljanja njegove sestre ispostavilo se da se u pozadini valja sukob.

Škorina sestra je negirala razloge odlaska sa čela stranke, koje je predstavio njen brat i traži ostavku čoveka sa kojim se Škoro navodno sukobio.

Vučemilović nije krila da je iznenađena bratvljevom ostavkom i odmah je pozvala članstvo Domovinskog pokreta da je ne prihvati, preneo je zagrebački portal Index.

Vučemilović je zatražila ostavku Marija Radića, koji se spminje kao osoba sa kojom se Škoro sukobio, a koji bi ga i zamenio na liderskoj poziciji do izbora novog predsednika Domovinskog pokreta.

Sukob se navodno zaoštrio oko koalicija koje bi Domovinski pokret mogao da formira u nekim lokalnim sredinama sa HDZ-om, čemu se Škoro protivio.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram