Podeli
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Vlada Severne Makedonije odlučila je da četiri miliona evra iz budžeta namenjenih za finasiranje partija upotrebi za borbu sa posledicama pandemije kovida 19. To je oko četiri petine novca predviđenog u državnom budžetu za 2020. za finasiranje parlamentarnih političkih stranaka.

To je oko četiri petine novca predviđenog u državnom budžetu za 2020. za finasiranje parlamentarnih političkih stranaka.

Vlada u Skoplju na predlog Ministarstva pravde donela je Uredbu sa zakonskom snagom, kojom se značajan deo novca prenamenjuje za borbu sa posledicama kovida, umesto da bude isplaćen strankama.

Prema toj uredbi, parlamentarne političke stranke iz budžeta za finasiranje dobiće samo 0,04 odsto, umesto 0,15 odsto.

“Ako je partijama trebalo da bude isplaćeno 320 miliona denara, ovom uredbom sa zakonskom snagom partijama u 2020. treba da bude isplaćeno ukupno 71.480.556 denara”, navelo je Ministarstvo pravde Severne Makedonije.

Kako se precizira, “izraženo u evrima, oko četiri miliona evra biće prenamenjena u budžetu za borbu sa posledicama pandemije, a za političke partije ostaje nešto više od milion evra, koji treba da budu raspoređeni u skladu sa zakonskim propisima”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar