Hapšenje u Skoplju, putovali sa lažnim PCR testovima

Svet 27. feb. 202113:33
Podeli:

Na Međunarodnom aerodromu Skoplje je sa falsifikovanim PCR testovima uhvaćeno devet putnika, među kojima su i državljanka Bosne i dva švajcarska državljana, saopštilo je tužilaštvo.

Pročitajte još:

Protiv svih devet osoba, šest makedonskih državljana, dva švajcarska i državljanke BIH, Osnovno tužilaštvo u Skoplju je podiglo optužni predlog, a troje stranih državljana je već osuđeno i proterano nakon što su priznali krivicu.

Kako se precizira u saopštenju, tih devet putnika su na graničnom prelazu Međunarodnog aerodroma Skoplje pokazali lažne potvrde o negativnom PCR testu na koronavirus, koje su navodno izdate u laboratiriji u glavnom gradu Severne Makedonije.

Troje stranih džavljana su priznali krivicu i krivični sud im je već izrekao presudu kojom ih je proglasio krivim i izrekao uslovnu kaznu od godinu dana zatvora, koja se neće izvšiti ako u roku od tri godine ne počine novo krivično delo.

„Istovremeno je stranim državljanima izrečena i kazna proterivanje u trajanju od pet godina“, navodi se u saspštenju Osnovnog tužilaštva Skoplja.

Svih devet putnika koji su na aerodromu koristili lažne PCR testove su optuženi za krivično delo „falsifikovanje isprava“.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar