Skandal u Hrvatskoj posle Kesića na HRT: Voditelj da se izvini Splitu

Svet 13. dec. 202107:31 > 11:0245 komentara
Podeli:
Aleksandar Stanković i Zoran Kesić u emisiji Nedjeljom u 2 FOTO: Screenshot / HRT
Aleksandar Stanković i Zoran Kesić u emisiji Nedjeljom u 2 FOTO: Screenshot / HRT

Predsednik splitskog HDZ-a i bivši kandidat za gradonačelnika Splita Vice Mihanović na Fejsbuku je napisao objavu u kojoj je, iako ga nije imenovao, oštro prozvao voditelja Aleksandra Stankovića.

Naime, Stanković je u svojoj emisiji Nedeljom u 2 ugostio srpskog voditelja Zorana Kesića. U jednom trenutku emisije Stanković je rekao kako je savetovao nekim kolegama iz Beograda da ne dolaze kolima beogradskih tablica u Split na letovanje.

Mihanoviću je to očito jako zasmetalo pa je putem ove društvene mreže zatražio Stankovićevo izvinjenje, iako ga nije direktno imenovao.

„U jednoj emisiji koja se emituje u prajmtajmu na našoj nacionalnoj televiziji prikazuje već više od 20 godina dogodio se šokantan ispad šovinizma prema Splitu i Splićanima. Ne ulazeći u uređivačku politiku voditelja i izbor gostiju, jednostavno ne mogu ne stati u obranu svoga grada i sugrađana. Naime, upravo mi je neverojatno bilo čuti da je voditelj svom gostu iz susedne Srbije rekao kako svoje kolege iz Beograda uvek savetuje da ne dolaze kolima beogradskih registracija u Split na letovanje“, objavio je Mihanović na Fejsbuku i dodao:

„S obzirom na da je Split turistički orijentisan i otvoren grad, nadaleko poznat po svom gostoprimstvu za drage goste sa svih strana sveta, smatram apsolutno neprimerenim i degutantnim na taj način vređati celi jedan grad i njegove stanovnike. U cilju ispravljanja teških neistina i narušavanja digniteta, pozivam voditelja da se u sledećoj emisiji izvini našem gradu“, napisao je Mihanović.

Bonus video: 24 minuta: Srbija stvara – mlada SPS influenserka iz Niša: Hrišćanske katodne cevi

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar