Sirija: Eksplozija automobila bombe, sedmoro poginulih

Svet 26. sep. 202021:38
Podeli:
Foto: Printscreen/Twitter/On the Ground News

Najmanje sedmoro ljudi je poginulo, među njima i dvoje dece, u eksploziji miniranog automobila u sirijskom gradu Ras el Ajn u pokrajini Haseka na severoistoku zemlje,, objavila je sirijska agencija SANA.

U eksploziji automobila bombe danas je poginulo najmanje sedam civila u severo-istočnoj Siriji koja je pod kontrolom turskih snaga, javila je sirijska državna agencija SANA i Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji.

Kako prenosi AP, do eksplozije je došlo na ulazu u grad Ras al-Ajn, koji su, kao i celo to područje uz granicu s Turskom, u oktobru prošle godine turske snage i njihovi sirijski saveznici zauzeli s ciljem da potisnu kurdske borce.

Ankara Kurde u Siriji smatra za teroriste povezane s kurdskim pobunjenicima u Turskoj. S druge strane, Kurdi su u Siriji saveznici sa SAD u borbi protiv Islamske države.

Ras el Ajn je pogranični grad u blizini naselja koja su pod kontrolom turske vojske i naoružanih grupa koje su im lojalne. Tu se prošle godine vodile žestoke borbe između turske vojske i kurdskih snaga.

Komentari

Vaš komentar