Sijarto: Mađarska je meta globalnih lažnih vesti

Svet 27. jun. 202118:16
Podeli:
Peter Sijarto
Peter Sijarto Foto:EPA-EFE/JOHN THYS

Liberalni tok pokrenuo je globalni napad lažnih vesti na Mađarsku u vezi sa nedavno usvojenim zakonom o zaštiti dece i oštrijim kaznama za pedofiliju, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto za radio Košut.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Sve što kažu su laži, sve što kažu nema bilo kakve veze sa zakonom koji smo usvojili u interesu zaštite dece“, rekao je on, preneo je MTI.

Zakon, dodao je Sijarto, navodi da deca moraju biti zaštićena od pedofila, s jedne strane, i da je obrazovanje dece u vezi sa seksualnom orijentacijom isključivo pravo roditelja, s druge strane.

„Sugestija liberalne struje da zakon diskriminiše neke grupe društva je laž,“ rekao je Sijarto.

On je istakao da oni ne mogu da podnesu da je mađarska vlada pobedila na tri parlamentarna izbora zaredom, da je Mađarska postigla jednu od najviših stopa ekonomskog rasta u Evropi pre krize i da su mere politike koje se bave izazovima krize sa korona virusom među najuspešnijim, kako u ekonomskom, tako i u zdravstvenom smislu, pa pronalaze nešto pogrešno u svakom mađarskom zakonu, čak i pre nego što je tekst dostupan na mađarskom jeziku.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar