Seul: Radnički protesti, traže se bolji uslovi rada

Svet 03. jul. 202112:07
Podeli:
Seul, protest
Foto: EPA-EFE/YONHAP

Prkoseći zabranama vlade i odbacujući upozorenja da bi njihov protest mogao da izazove novi talas koronavirusa, hiljade južnokorejskih radnika organizovalo je demonstracije u centru Seula zahtevajući bolje uslove rada.

Pročitajte još:

Južna Koreja se bori sa porastom broja infekcija zaraznom delta varijantom koronavirusa zbog čega su zvančnici uskratili dozvolu za održavanje ovog protesta, a premijer Kim Bu-kjum pozvao lidere Korejske konfederacije sindikata da otkažu radnička okupljanja i demonstracije.

Na video snimcima se vide učesnici marša koji su, noseći maske, blokirali neke od glavnih ulica u centralnom okrugu Jongno i nosili transparente sa sloganima „Stop restrukturiranju“ i „Idemo u generalni štrajk“.

Tokom protesta koji je, prema podacima sindikata, okupio oko 8 000 podržani su zahtevi za povećanje cene rada i jačanje mera za sprečavanje nesreća na radu.

Seul, protest
Foto: EPA-EFE/YONHAP

Ovaj skup je izazvao zabrinutost da bi mogao da se ponovi prošlogodišnji scenario kada je nakon masovnog verskog okupljanja u Južnoj Koreji počeo da se širi drugi talas epidemije koronavirusa.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar