Prva dama Hrvatske na udaru javnosti zbog sendviča

Svet 16. sep. 202011:41 > 12:01
Podeli:
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U okviru programa Živeti zdravo na početku nove školske godine lekari iz Službe za promisanje zdravlja na čijem je čelu doktorka Sanja Musić Milanović - ujedno i supruga predsednika Zorana Milanovića - predložili su niz saveta za ishranu školaraca. Ipak, Prva dama našla se na meti kritika javnosti.

„Đački integralni sendvič, proteinski super sendvič, tortilja sa piletinom i mocarelom, pršutko, mediteranski sendvič, namaži i smaži, integralni šareni, omlet sendvič, fišburger i tunjevina u graham pecivu“, ovo su nazivi 10 sendviča koje za đake predlaže Služba za promisanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravlje odakle su poručili: „Za sve učenike koji nemaju organizovanu školsku ishranu najbolja je opcija priprema obroka kod kuće i nošenje u školu. Važno je da je pripremljeni obrok nutritivno kvalitetan, ali, naravno, i ukusan. Kako biste bili sigurni da obrok uključuje sve potrebne hranjive materije i pruža dovoljno energije, vodite se modelom tanjira pravilne prehrane. Formula za takav celoviti obrok sadrži složene ugljene hidrate, jelančevine, voće i povrće kao i vodu“.

Pročitaj i:

Ipak, preporuke obroka za sve učenike koji nemaju organizovanu školsku prehranu naišle su na negativne komentare uglavnom zbog cene namirnica neophodnih da se pripreme sendviči koje preporučuje gospođa Milanović, a hrvatski mediji nisu bili lenji, pa su i izračunali koliko bi koštao svaki takav sendvič. Prosečna cena, kako se ispostavilo, iznosi oko 15 kuna što je okvirno 250 dinara, piše Jutarnji list.

Dobro upućeni, kako piše Dnevno.hr, svedoče kako se gospođa Milanović u zadnje vreme posebno angažovala po pitanju promocije zdravog načina života i kažu kako će na taj način koristiti svoju poziciju prve dame, želeći da iskoristi svoj uticaj na medije pa je shodno tome pre nekoliko dana medije preplavila kampanja “Nema maženja bez paženja”, u kojoj se mladi upozoravaju na važnost zaštite tokom polnih odnosa.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram