„Sebastijane, dići ću te u vazduh“: Pretio Kurcu, pa smešten na psihijatriju

Svet 16. sep. 202116:04
Podeli:
Sebastijan Kurc Foto.AP Photo/Ronald Zak

Zbog pretnji upućenih austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurcu sud u Gracu doneo je presudu da jednog Štajerca smesti na psihijatriju.

Pročitajte još:

„Još samo jednom ću to reći – Sebastijane dići ću te u vazduh“, napisao je osuđeni na svom Fejsbuku.

Pošto nije usledila nikakva reakcija on je dalje napisao Kurcu da će, ukoliko mu se ne javi, „dići ceo Hofburg u vazduh“. Kurc nije reagovao ni na ove pretnje, ali je reagovalo tužilaštvo koje je pokrenulo istragu. Tužilac je istakao da je jasno da je optuženi pretio Kurcu smrću i eksplozivom.

Advokat optuženog pokušao je da ublaži pretnje, rekavši da nije siguran da je Kurc uopšte primio k znanju šta je napisao. Optuženi je rekao da je tačno da je to napisao, ali da je sve i obrisao, kao i da se nalazio u vanrednom psihičkom stanju nakon smrti majke i zbog toga što ga je napustila supruga sa troje dece.

„Kakve veze s tim ima Kurc? On nije nadležan za vašu decu“, upitala je sudija Angelika Haker, na šta je on odgovorio da je bio loše rspoložen i da smatra da je Kurc dobar političar.

Sudski veštak psihijatar Manfred Valcl došao je do zaključka da optuženi pati od bipolarnog poremećaja, sa manijom praćenja.

Inače optuženi na svom telu ima istetovirane sve datume o bolovanju i hospitalizaciji, a psihijatar je predložio sudu da optuženog smesti na psihijatriju radi lečenja, što je sud uvažio.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar