Saznajemo: Novi ministri zdravlja i finansija u Crnoj Gori

Svet 05. nov. 202011:37 > 12:34
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube

Na čelo ministarstva zdravlja i finansija, dva resora koja će u narednom periodu biti pod najvećom pažnjom u Crnoj Gori, biće doktorka Jelena Borovinić Bojović i finasijski stručnjak Milojko Spajić, saznaje ekskluzivno Nova.rs.

Nova ministarka zdravlja Crne Gore biće Jelena Borovinić Bojović, načelnica pulmološke klinike Kliničkog centra Crne Gore.

Pročitajte još:

Borovinić Bojović je jedan od vodećih lekara u Crnoj Gori. Tokom pandemije koronavirusa ona i njen lekarski tim su održavali funkcionalnim crnogorski zdravstveni sistem. Upravo je to, prema rečima našeg sagovornika iz Demokratskog fronta upućenog u događaje oko formiranja nove Vlade, razlog zbog kojeg je Borovinić Bojović zaslužila ministarsku poziciju.

„Ona nije izlazila iz bolnice, bila je u ‘rovovima’ sve vreme i žrtvovala se za svoje pacijente. Svi koji su imali priliku da svedoče njenom radu, znaju da je ona izuzetan stručnjak“, navodi izvor Nova.rs.

Podsetimo, Borovinić Bojović je u prethodnom periodu vodila brigu o lečenju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je uspeo da se izleči od koronavirusa, ali je usled slabosti organizma preminuo od posledica zaraze.

Foto: Savo Prelević/Vijesti.me

Na čelo ministarstva finansija u novoj Vladi doći će finansijski stručnjak Milojko Spajić. Imajući u vidu da turistička sezona u Crnoj Gori gotovo da nije ni postojala i da se ova zemlja zbog pandemije susreće za ozbiljnim ekonomskim problemima, imenovanje Spajića je logičan izbor, objašnjava naš sagovornik.

„Reč je o čoveku koji se ostvario u svetu kao jedan od najboljih finansijskih stručnjaka“, objašnjava izvor našeg portala.

Nedavno je mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić istakao da će on imenovati novog ministra finansija, a Spajić je jedan od onih koji se uklapaju u njegov koncept ekspertske Vlade.

Spajić je nestranačka ličnost, a tokom parlamentarnih izbora bio je član Krivokapićevog savetničkog tima. Po struci je magistar finansijskog inženjeringa, osnovne studije je završio na japanskom jeziku kao stipendista japanske države. Master diplomu je stekao u Parizu, a radio je na Vol Stritu, Singapuru i Tokiju. Kako je rečeno našem portalu, Spajić se nedavno vratio u Crnu Goru sa namerom da svojim znanjem i iskustvom doprinese ekonomiji države.

Podsetimo, mandatar Zdravko Krivokapić najavio je da će spisak kandidata za ministre, partijama koje čine tri pobedničke koalicije, biti dostavljen danas do 16 časova. On nije želeo da govori o imenima koja će se naći na tom spisku, ističući da juče tokom dana nije uspeo da obavi intervjue sa svim kandidatima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar