Saslušan Abazović: Susret sa Simjanovićem preuveličan

Svet 19. mar. 202117:42 > 19:51
Podeli:
Foto: Printscreen/Facebook/Građanski pokret URA

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saslušan je danas na sednici Odbora za bezbednost i odbranu, na kojoj je rekao da je priča oko njegovog susreta sa Stevanom Simijanovićem preuveličana i da ničim nije povredio nacionalni interes Crne Gore.

POGLEDAJTE JOŠ:

Potpredsednik Vlade rekao je da je priča pokrenuta da se ostvari politički kontekst koji odgovara određenim političkim grupacijama.

On je nakon višesatne sednice Odbora za bezbednost i odbranu, na kojoj je održano njegovo kontrolno saslušanje, rekao da je ta priča pokrenuta da se ostvari politički kontekst koji odgovara određenim političkim grupacijama.

Istakao je da je nakon jedinog susreta sa Simijanovićem, koji je imao nakon što je stupio na dužnost, tražio da se uradi provera, i da je dobio podatke da se radi o lažnom predstavljanju američkog diplomate.

„Čovek je, između ostalog i državljanin SAD-a i tu su svi kontakti stali. Nikakvog kontakta više od toga nije bilo i to veće kad sam se sreo, bio sam sa ljudima koji su bili predstavnici američke kompanije ‘American balistik’, koja radi po NATO sertifikatima. Kako su oni došli u kontakt, zaista ne znam…“, kazao je Abazović.

Predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević kazao je da će krajem marta ili početkom aprila biti održano novo kontrolno saslušanje Dritana Abazovića i v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejana Vukšića u vezi sa mogućim kršenjem tajnosti podataka.

Abazović je rekao i da smatra da je Vukšić „napravio propust odavanjem tajnih podataka“ i dodao da će „razgovarati sa njim o tome“.

Član Odbora za bezbednost i odbranu Raško Konjević (SDP) kazao je da očekuje da Tužilaštvo otvori proceduru, jer je Vukšić odavanjem tajnih podataka prekršio član 26 Zakona o tajnosti podataka.

Istakao je da je to „blamaža za ANB“ i da Vukšić treba još večeras da podnese ostavku.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar