Šarlin ponovo u javnosti: Šta se krije iza pojavljivanja „najtužnije princeze“

Svet 07. maj. 202215:26
Podeli:
Princeza Šarlin Princess Charlene of Monaco
Princeza Šarlin Foto: Claudia Albuquerque / Bestimage / Profimedia

Princeza Šarlin od Monaka pojavila se sa porodicom u javnosti prvi put nakon nekoliko meseci. "Najtužnija princeza sveta" ranije je izvesno vreme provela u psihijatrijskoj ustanovi, za šta su mnogi krivili loše odnose Šarlin i njenog supruga princa Alberta.

Albert, Šarlin i njihovi blizanci Gabrijela i Žak pozirali su fotoreporterima po prvi put nakon što je princeza napustila psihijatrijsku ustanovu gde je provela nekoliko meseci na lečenju.

Iako je Šarlin okružena porodicom, fotografije koje su tom prilikom zabeležene prikazale su setu na licu žene koja već godinama nosi nadimak „najtužnija princeza sveta“.

Princeza Šarlin Princess Charlene of Monaco
Princeza Šarlin Foto: Frederic DIDES / Sipa Press / Profimedia

Građanima Monaka ovo je bio znak da Šarlin i Albert nisu popravili odnose, kao i da možda ima istine u tvrdnjama da će se ona iseliti iz kraljevske palate kako bi živela sama sa decom.

Prinčevski par retko kada se pojavljuje u javnosti, a princeza je prošle godine provela deset meseci u rodnoj Južnoj Africi. Iako joj je razdvojenost od dece tada teško pala, po povratku u Monako uputila se u psihijatrijsku ustanovu, gde je provela nekoliko meseci, navodno zbog iscrpljenosti.

Palata u Monaku dosledno je demantovala medijske natpise o sukobu između Šarlin i princa Alberta, koji su se venčali 2011. godine.

„Bila je očigledno iscrpljena, fizički i emocionalno. Bila je preplavljena emocijama i nije mogla da se suoči sa dužnostima, životom uopšte, pa čak ni porodičnim životom“, rekao je Albert za magazin People u novembru.

Princeza Šarlin Princess Charlene of Monaco
Princeza Šarlin Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Međutim, kako su glasine o njegovim neverstvima bivale glasnije, tako je Šarlin tonula u depresiju. Ostali članovi kraljevske porodice, naročito sestra princa Alberta često su kritikovale Šarlin jer ne ispunjava svoje dužnosti i ne prati supruga na javnim događajima.

Palata često mora da izmišlja razloge zbog kojih princeza ne učestuje u radu svog supruga, zbog čega je neki nazivaju i "odbeglom mladom.

Idila za Uskrs

Uprkos nagađanjima šta se događa unutar zidina palate, prinčevski par pozirao je sa Uskrs sa svojim blizancima, kako bi makar na trenutak stvorili privid idilične porodice.

Albert i Šarlin od Monaka Foto: ERIC GAILLARD / AFP / Profimedia

Stručnjak za govor tela primetio je tada da Albert izgleda napeto na fotografijama, ali naglasio da se vidi povezanost Šarlin i njene dece Gabrijele i Žaka.

Albert je verovatno želeo da pokaže „otpornost i snagu” svojom pozom „zaštitnika porodice” na slici, ali je umesto toga sve izledalo "neprirodno", smatra stručnjak za govor tela Džudi Džejms.

Samostalni život

Iako je pre samo nekoliko nedelja napustila psihijatrijsku ustanovu i tek počela da provodi vreme sa porodicom, princeza Šarlin već je donela odluku koja je ponovo izazvala buru u javnosti. Ona je svom suprugu princu Albertu saopštila da više ne želi da živi sa njim zbog čega će se iseliti iz velelepne palate, ali razvod ovog para ipak nije opcija.

Šarlin je navodno svom suprugu saopštila da više ne želi da živi u palati, ali i postavila uslove za ostanak u braku. Kako razvod ni za jedno od njih dvoje nije opcija, spekuliše se da je princ prihvatio sve uslove svoje supruge.

POGLEDAJTE JOŠ:

U slučaju razvoda, Šarlin rizikuje da izgubi starateljstvo nad decom, obzirom da bi blizanci Žak i Gabrijela u tom slučaju pripali ocu.

Sa druge strane, princa Alberta već prati imidž zavodnika koji je nekoliko puta varao ženu koja je naposletku završila u psihijatrijskoj ustanovi. Razvod bi dodatno poljuljao poverenje građana u vladara, što čovek kao što je Albert nikada neće dopustiti.

Opcija koja može da zadovolji obe strane je odvojen život, na šta je prinčevski par navodno pristao.

"Šarlin je prvi put izgovorila reč razvod. a Alberta je to nezamislivo. Spreman je na sve da ne dođe do te tačke", rekao je neimenovani izvor za tamošnje medije.

BONUS VIDEO Šarlin od Monaka - princeza kojoj osmeh nije jača strana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram