Podeli
Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Ukoliko se nastavi povećanje broja zaraženih ovim tempom i nepoštivanje epidemioloških mera, moglo bi doći do kolapsa zdravstvenog sistema u Sarajevu, upozorio je danas kantonalni Krizni štab i pozvao građane da potpuno i maksimalno odgovorno poštuju sve naredbe.

S obzirom da epidemiološki nadzori govore da je došlo do ubrzanoga širenja zaraze, do ubrzane lokalne transmisije virusa, Krizni štab posebno naglašava da je obavezno nošenje zaštitnih maski preko nosa i usta za zaštitu respiratornog sistema u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Štab podsjeća na obavezu za sva pravna i fizička lica da donesu krizni plan pripravnosti i odgovora na pojavu kovid-19, kako bi umanjili širenje zaraze među zaposlenim.

Važno je da osobe kod kojih se jave bilo respiratorni simptomi ili su imali kontakt sa osobama koje su potvrđeno kovid-19 pozitivne obavezno ostanu kod svojih kuća i kontaktiraju porodične lekare i slede njihove uputstva.

Štab je pozvao sve političke aktere da predizborne aktivnosti obavezno sprovode u skladu sa preporukama.

Cilj je što pre prepoznati infekciju, izolovati zaražene, ograničiti kontakte, prekidati lance zaraze. Stanovnicima se sugeriše da izbegavaju mesta većih okupljanja. Pozivaju ih i da budu maksimalno oprezni, kako bi sprečili i predupredili infekciju ovim jnepoznatim i novim virusom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar