„Sankcije Rusiji su uvedene, Dodik namerno prećutao i prespavao“

Svet 22. maj. 202215:10
Podeli:
Milorad Dodik
Milorad Dodik Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Narodni poslanik i nekadašnji ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak ponovo se oglasio o činjenici da je BiH uvela sankcije Rusiji.

„Sa velikom pažnjom posmatramo pokušaje člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske da odbrani neodbranjivo i dokaže da šija i vrat nisu isto. Pokušaji negiranja činjenice da je BiH uvela sankcije Ruskoj Federaciji sada su prešli u fazu da se priznaje da su sankcije tu, ali da Republika Srpska sa tim nema ništa. Priznanju su, verovatno, doprineli dokumenti i izjave mnogih zvaničnika da je BiH nesumnjivo jedna od zemalja koja se pridružila sankcijama protiv Rusije“, rekao je Crnadak, koji je i potpredsednik PDP-a.

POGLEDAJTE JOŠ:

Crnadak ističe da je ključno pitanje kako je moguće da Dodik nije ništa preduzeo po ovom pitanju i sve vreme ubjeđivao narod da nije i neće dopustiti uvođenje sankcija.

"Naime, činjenica je da Ministarstvo spoljnih poslova BiH i diplomatske misije BiH širom sveta imaju mogućnost da se priključuju određenim multilateralnim stavovima, inicijativama i merama ukoliko postoje prethodno utvrđene politike koje to omogućavaju i ukoliko Predsedništvo BiH, kao vrhovni autoritet za spoljnu politiku, nije zauzelo drugačiji stav ili utvrdilo da nema stava. Kada Predsedništvo utvrdi stav ili konstatuje da nema stava, onda su i Ministarstvo spoljnih poslova i diplomatski predstavnici dužni da postupaju u skladu sa tim", navodi Crnadak, prenosi Klix.ba.

BONUS VIDEO Dodik iz automobila pokazao srednji prst novinarima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar