San Francisko beskućnicima plaća alkohol, duvan i marihuan

Svet 07. maj. 202017:21
Podeli:
Foto:EPA-EFE/PETER DASILVA

Kalifornija, peta najugroženija savezna držva po broju obolelih i umelih od koronavirusa, obezbedila je 15.000 hotelskih soba za smeštaj beskucćnika tokom pandemije i nekima od njih nabavlja besplatne lekove, alkohol, duvan i mediicinsku marihuanu.

San Francisko je odlučio da će grupi od 43 beskucćnika koja su zavisnici, nabavljati alkohol, duvan ili medicinski kanabis da bi ih odvratili od izlazaka iz hotela i potencijalnog širenja koronavirusa, izjavila je porptparol zadužen za zdravlje u San Francusku Džena Lejn.

„San Francisko im je obezbedio odlicne uslove“, rekla je Lejn medijima i dodala da grad radi što može kako bi pomogli tim ljudima da ne izlaze po lekove, alhohol i kanabis.

Sve to je deo projekta čiji je cilj da se umanji šteta, a sredstva koja se izdvajaju u tu svrhu nije iz bužeta odnoso ne dolazi od poreskih obveznika. Mora se koristi kako bi se pomoglo ljudima sa ulice da se izbore sa zavisnostima.

U hotelima u San Francisku smešteno je i 270 beskucćnika koji su ili testirali pozitivno na koronavirus ili su visoko podložni infekciji.

U Kalifonriji je pozitivno 59.829 dok je 2.511 izgbljenih života.

Komentari

Vaš komentar