SAD: Svinjska glava, lažna krv, uvrede na kućama političara

Svet 03. jan. 202116:08
Podeli:
Foto:EPA-EFE/SHAWN THEW

Na kućama lidera republikanaca u Kongresu Miča Mekonela i predsedavajuće Predstavničkog doma Nensi Pelosi ispisane su uvrede, prenosi danas Glas Amerike i konstatuje da se to dogodilo posle propalih pokušaja u Kongresu da se isplate ugroženima u pandemiji povećaju sa 600 na 2.000 dolara.

Pročitajte još:

Na kući lidera republikanaca Miča Mekonela, u Luivilu, neko je napisao „Gde je moj novac“ i „Mič ubija siromašne“, a ispod poštanskog sandučeta ispisane su i psovke. Na kući Nensi Pelosi u San Francisku, takođe su ispisani grafiti, a neko je pred kućom ostavio svinjsku glavu i lažnu krv, saopštila je policija.

„Proveo sam karijeru u borbi za Prvi amandaman i pravo na miran protest. Cenim svakog stanovnika Kentakija koji se uključi u demokratratski proces, bilo da se slaže sa mnom ili ne. Ali, ovo je drugo. Vandalizam i politika straha nemaju šta da traže u našem društvu“, naveo je Mekonel u saopštenju.

Policija u Luivilu istražuje napad na njegovu kuću, a za sada nema osumnjičenih.

Prvog dana nove godine, Senat je odbio da raspravlja o povećanju pojedinačnih isplata ugroženima. Demokrate u Predstavničkom domu su takav predlog usvojile, a isto je tražio i predsednik Donald Tramp koji je odbijao da potpiše zakon ako se to ne desi.

Vlada je počela sa isplatom milionima Amerikanaca, iako je ta pomoć značajno smanjena na 600 dolara po osobi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar