SAD: Pucnjava u Ilinoisu, povređeno više osoba

Svet 10. sep. 202109:20
Podeli:
Ilinois, pucnjava
Foto: Beta/Daniel Shular/St. Louis Post-Dispatch via AP

U pucnjavi u gradu Ist Sent Luisu, u američkoj državi Ilinois, povređeno je više ljudi, a vlasti su organizovale potragu za osumnjičenima koji su tokom bega vozilom udarili u putnički voz.

Pročitajte još:

Prema dostupnim informacijama iz policije u incidentu koji se dogodio juče oko 16 časova nije bilo žrtava, izvestila je CBS-ova lokalna filijala KMOV i navela da su trojica osumnjičenih otvorila vatru pre nego što su pokušali da prođu pored voza na obližnjem železničkom prelazu, gde je voz udario u vozilo koje su koristili za bekstvo.

Policija je organizovala nakon toga potragu za osumnjičenima u susednoj šumskoj zoni, a prema istim izveštajima više ljudi ranjeno je u pucnjavi, ali se ne navodi broj žrtava i njihovo stanje.

Prema nezvaničnim informacijama tri osobe su ranjene u pucnjavi.

Istočni Sent Luis, grad sa oko 25.000 stanovnika u jugozapadnom delu Ilinoisa, koji je rekom Misisipi odvojen od Sent Luisa, u državi Misuri, već dugo ima lošu reputaciju u vezi kriminala i siromaštva.

Podaci Američkog Federalnog istražnog biroa iz 2019.godine pokazuju da je ovaj grad imao najveću stopu ubistava po glavi stanovnika u SAD, od onih sa sa više od 10.000 stanovnika, a zauzeo je četvrto mesto po broju svih nasilnih krivičnih dela.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Međimurju: Jedna žena ubijena, među ranjenima i devojčica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar