Volstrit žurnal: Tramp planira osnivanje nove stranke

Svet 20. jan. 202111:50 > 11:54
Podeli:
Donald Tramp Foto:EPA/JUSTIN LANE

Odlazeći predsednik SAD Donald Tramp razgovarao je u poslednjih nekoliko dana sa svojim saradnicima o osnivanju nove stranke, piše "Volstrit žurnal", pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa situacijom.

Pročitajte još:

List navodi da je Tramp razgovarao sa nekoliko pomoćnika i drugih ljudi bliskih njemu, te da planira da novu partiju nazove „Patriotska stranka“.

Tramp je u poslednjih nekoliko dana imao nesuglasice sa nekoliko lidera Republikanske stranke, uključujući lidera republikanaca u Senatu Kongresa SAD Mičela Mekonela, koji je juče izjavio da odlazeći predsednik zaslužuje da snosi odgovornost za provociranje nereda u zgradni Kongresa u Vašingtonu 6. januara.

Iz Bele kuće nisu komentarisali navode neimenovanih izvora.

„Volstrit žurnal“ navodi da nije poznato koliko je ozbiljna Trampova namera da osnuje novu stranku, za šta bi bilo potrebno puno vremena i resursa. Tramp ima veliku bazu pristalica, a određen broj njih nije bio uključen u Republikansku stranku prije predizborne kampanje 2016. godine.

Treće stranke obično nisu uspevale da dobiju dovoljno podrške kako bi imale veću ulogu na izborima u SAD, a bilo kakav pokušaj osnivanja nove stranke nailazi na oštro protivljenje zvaničnika Republikanske stranke.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar