SAD: Demonstranti i prolaznici potežu oružje jedni na druge

Svet 07. maj. 202121:14
Podeli:
Foto:Screenshot/Twitter/@MrAndyNgo

Dramatičan snimak u kom se vidi kako demonstranti i prolaznici potežu oružje jedni na druge u američkom gradu Portlandu pojavio se na društvenim mrežama. Pojedini korisnici društvenih mreža naveli su da se radi o pripadnicima grupa Antifa i „Blek lajvs meter“.

Naoružana grupa na snimku uperila je oružje na vozača kamioneta koji takođe drži pištolj u ruci. Potom se na snimku vidi kako naoružani demonstranti govore „baci oružje“ i u jednom trenutku obaraju vozača na zemlju.

Kako je saopštila policija Portlanda, prijavljeno im je da je jedan automobil udario pešaka tokom demonstracija u tom gradu, ali da policajci nisu zatekli ništa slično, te da se naoružana grupa razišla pre nego što su stigli, prenosi RT.

​Prolaznici su se požalili policajcima i da su im demonstranti razbijali prozore na automobilima, bušili gume i prskali ih iritirajućim sprejem.

Pojedini korisnici društvenih mreža naveli su da se radi o pripadnicima grupa Antifa i „Blek lajvs meter“.

Kako navode američki mediji, demonstracije su održane kao deo protesta zbog ubistva Patrika Kimonsa, Afroamerikanca kog je ubila policija Portlanda 2018.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar