Muž i žena umrli istog dana čekajući vakcinu za koronu

Svet 26. jan. 202107:14
Podeli:
Foto:privatna arhiva/printscreen CNN

Par koji je 70 godina bio nerazdvojan umro je od koronavirusa, držeći se za ruke u jednoj bolnici u Ohaju, u kojoj su se lečili i čekali vakcinu.

Dik Mik (89) i Širli Mik (87) preminuli su u razmaku od samo nekoliko minuta 16. januara u bolnici Riversajd u Kolumbusu, Ohajo, saopštila je njihova porodica.

Pročitajte još:

„Nikada nisu morali da dožive ono ‘dok nas smrt ne rastavi’. Nikada to nisu morali da dožive jer su bili zajedno i zbog toga smo veoma zahvalni“, rekla je CNN-u njihova ćerka Debi Hauel.

Par je trebalo da dobije prvu dozu kovid vakcine 16. januara, na 90. rođendan Dika Mika.

Par se upoznao u srednjoj školi i od tada su bili nerazdvojni.

„Čitate o ljubavi na prvi pogled i pomislite kako to nije moguće. E pa, za mog tatu je to bila ljubav na prvi pogled“, rekla je njihova ćerka Viki Harper. Par je 70. godišnjicu braka proslavio 22. decembra.

Foto:privatna arhiva/printscreen CNN

Ovaj par imao je petoro dece, 13 unučića i 28 praunučića i lep život, rekla je njihova porodica. Putovali su svetom, skakali iz aviona, organizovali specijalne žurke iznenađenja za praunučiće. I uvek su bili zajedno.

„Oni nisu bili tipični 90-godišnjaci“, rekla je Debi Hauel. „Oboje su bili zdravi, živahni ljudi, potpuno svesni i lucidni. Sve se dogodilo tako brzo“, dodala je ona.

Utvrđeno je da je par pozitivan na koronu 26. decembra nakon što su osetili simptome nalik prehladi. Posle nekoliko dana simtoma, testirali su se i od tada je sve krenulo nizbrdo. Dik je 2. januara primljen u bolnicu a dva dana kasnije i Širli. Oboje su imali problema sa disanjem.

Kako se njihovo stanje pogoršalo, morali su da ih prebace u druge bolnice, ali se osoblje Regionalnog medicinskog centra Košokton angažovalo i založilo da oboje budu prebačeni u Riversajd.

„Od 8. januara situacija je išla gore-dole. Bilo je dana kada smo bili optimisti i kada smo verovali da će se izvući ali su im pluća sve više i više propadala“, rekla je Hauel.

Kada su lekari porodici rekli da je njihovim roditeljima ostalo svega nekoliko dana života, oni su zatražili da ih smeste u istu sobu. „Nismo želeli da ih razdvajamo jer su ceo život bili zajedno“, rekla je Hauel. „Želeli smo da se drže za ruke. Želeli smo da budu zajedno. Želeli smo da slušaju omiljenu muziku“, rekla je ona a osoblje bolnice je to sve i učinilo.

Foto:privatna arhiva/printscreen CNN

Iz sveta i regiona čitajte:

Jedna od medicinskih sestara snimila je dva sata omiljene muzike para i pustila im ju je dok se par držao za ruke. Širli je umrla prva, a nekoliko minuta kasnije i Dik.

„Sestra je položila maminu glavu tati na rame. Onda mu je prišla, pomilovala ga po ramenu i rekla mu ‘Dik, možeš da ideš. Širli te čeka'“, ispričala je Hauel. „Nekoliko minuta kasnije, i on je otišao.“

Porodica kaže da su srećni što su njihovi roditelji otišli ruku pod ruku i zahvalili su se osoblju bolnice što im je sve to omogućilo. Proslava njihovog života biće organizovana na proleće.

„Kovid nam ih je uzeo i molimo vas sve da se čuvate“, poručila je porodica.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar